Delaware bouwt nieuw ICT-platform voor Eandis

Dit artikel delen:

Ict-dienstenleverancier Delaware gaat het nieuwe ict-platform van netwerkbeheerder Eandis leveren. Dit onder meer via de implementatie van SAP S/4HANA als erp- en eam-oplossing en de uitrol van Esri’s Geographical Information System.

Eandis werkt vandaag al met een SA-erp-systeem, maar die oplossing is verouderd en bevat veel maatwerk. Met de omschakeling naar S/4HANA wil Eandis een marktconforme oplossing integreren met best practices. Zo zijn er sneller applicaties aan de business te leveren, met hoge kwaliteit en tegen lagere kosten.

De aangeboden erp, eam- en gis-oplossingen zullen volledig geïntegreerd worden met het S/4HANA-platform. Daarnaast zal alle data mobiel te ontsluiten zijn via een Mobile Application Development Platform (MADP) op basis van Microsoft Azure.

De nieuwe overeenkomst tussen Delaware en Eandis loopt over zes jaar. De ict-integrator voerde in het verleden nog projecten uit voor Eandis, onder meer rond e-invoicing en rapportering.

‘Het contract bij Eandis is de kroon op ons jarenlange werk in de nutssector en voor Eandis zelf’, zegt Erwin Blommaert, senior manager utility business bij Delaware. ‘We kijken er naar uit om samen met Eandis de volgende stap naar een nog ‘slimmere’ organisatie te zetten. We zullen ons samen met onze partners inzetten om met onze integrale aanpak maximale meerwaarde te creëren.’

Een exacte waarde wil Blommaert niet op het contract plakken, maar hij wil wel kwijt dat het om 'verschillende miljoenen' gaat. 'Let wel: die investering kadert in een besparingsoperatie', legt Blommaert uit. 'De exploitatiekost zal hiermee snel 10 à 20 procent dalen, waardoor er voor Eandis geld vrijkomt om te investeren in bijvoorbeeld big data-toepassingen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-13T11:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.