Microsoft breidt Dynamics 365 fors uit

'Grootste release op het gebied van zakelijke applicaties tot nu toe'

Dit artikel delen:

Microsoft heeft zijn cloudbusiness-platform Dynamics 365 fors uitgebreid met een paar honderd nieuwe mogelijkheden. Het ict-concern kondigde deze 'Spring Update 2018' aan op zijn Business Forward-event in de Amsterdam Arena. Volgens Microsoft is het de grootste release tot nu toe op het gebied van zijn zakelijke applicaties.

De lente-update biedt volgens Microsoft klanten en partners honderden nieuwe mogelijkheden en functies. Binnen het Dynamics 365-cloudplatform werken de software-oplossingen voor bedrijfsoperaties, marketing, verkoop, personeelszaken en talentwerving, boekhouding en serviceverlening samen met andere Microsoft-producten als Office 365, LinkedIn, Yammer, Bing, AI, Hololens, Power BI, PowerApps en Developer. Azure vormt het overkoepelende cloudplatform.

Partners kunnen hun specifieke bedrijfsoplossingen aansluiten op Dynamics 365. Van de aparte productlijn Dynamics NAV is vorige week een cloudversie uitgebracht onder de naam Business Center met vergelijkbare functionaliteit als Dynamics 365.

Nieuw

Een aantal hoogtepunten uit de aankondigingen is:

-  Dynamics 365 for Marketing GA: deze nieuwe toepassing vormt een aanvulling op Microsofts partnership met Adobe. Hiermee kunnen gebruikers verkoop en marketing koppelen en laten samenwerken met de producten Dynamics 365 for Sales en Office 365. Door gebruik te maken van ingebouwde business intelligence moet dit leiden tot het generen van meer bruikbare leads en een beter beheer van multichannel-campagnes.

- Dynamics 365 for Sales Professional: verkoopteams krijgen hiermee meer mogelijkheden, onder andere op het gebied van kansenbeheer, verkoopplanning en prestatiebeheer. Via LinkedIn kan een verkoper bijvoorbeeld zijn verkooppresentatie sturen aan potentiële klanten die hij heeft benaderd via dit netwerk.

- Microsoft zegt meer 'intelligentie' aan de Dynamics 365-toepassingen te hebben toegevoegd. Denk daarbij aan Dynamics 365 for sales-features zoals Relationship Assistent en Auto Capture met Outlook en e-mailactiviteiten. Verder zijn de Microsoft Power BI Insights-apps scherper afgesteld op specifieke bedrijfsscenario's, zoals verkoop en service, waardoor patronen middels intelligente analyses sneller te herkennen zijn.

- Een update voor de Common Data Service for Apps die wordt geleverd met de app-ontwikkeltool PowerApps. Hiermee worden de mogelijkheden voor het modelleren van geavanceerde zakelijke oplossingen uitgebreid. Bestaande apps kunnen hiermee ook worden aangepast in Dynamics 365 en Office 365.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-22T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.