Sage: softwarepartners voelen tekort aan it-profielen

Dit artikel delen:

Zo goed als de volledige erp-business van een softwarebedrijf als Sage verloopt via partners. Al voelt de leverancier, net als veel andere, de krapte op de arbeidsmarkt. ‘Het is erg moeilijk om bepaalde profielen te vinden’, stelt Alex Dossche, de nieuwe managing director van Sage in ons land.

Op zijn enterprise management summit, met focus op erp-oplossingen, gaf Sage een update van zijn partnerprogramma. Via hun ‘partner enablement framework’ voorziet Sage ondersteuning op diverse vlakken: van sales operaties, marketing, het technische aspect tot opleiding. Het bedrijf wil hiermee een antwoord bieden aan de vragen die er bij hun partners leven, zoals de mogelijkheid om met andere partners samen te werken. De ondersteuning gaat breed.

De strategie is geen toeval. Voor een softwarebedrijf als Sage komt de meeste business via partners. ‘Eigenlijk gaan wij voor enterprise management 100 procent indirect’, stelt Alex Dossche.

Schaarste

In ons land telt Sage een vijftal partnerbedrijven die regelmatig worden ingezet voor projecten rond enterprise management. ‘Al zijn er veel internationale deals en andere partners die ook voor Belgische implementaties worden ingezet’, klinkt het. 

Ook is er nog een aspect waarom Sage zijn partners meer dan ooit wil ondersteunen: het tekort op de arbeidsmarkt.  Zo zijn veel partners dringend op zoek naar technische profielen. ‘Mensen die bedrijfsprocessen kunnen inschatten, ze doen uittekenen en die vertalen naar software’, vertelt Dossche. ‘Wij merken duidelijk een beperkte bandbreedte bij partners.’ 

Om aan de schaarste een antwoord te bieden, doet Sage bij mogelijke request for proposal's (rfp's) voor de partners zelf al heel wat voorbereidend werk rond eventuele lastenboeken. ‘Wij trachten onze partners optimaal te faciliteren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-16T08:26:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.