Visma Group laat oog vallen op Raet

Dit artikel delen:

De Noorse Visma Group wil Raet, leverancier van software voor personeelszaken en salarisverwerking overnemen. Beide bedrijven hebben hiervoor een intentieverklaring ondertekend. De transactie is onder voorbehoud van het succesvol afronden van de medezeggenschapstrajecten. Visma heeft al eerder de Nederlandse softwarebedrijven Davilex, DBS Business Solutions en Accountview overgenomen.

In 2016 werd Raet nog overgenomen door de Britse investeerder HG Capital. Die verkoopt het bedrijf nu door aan Visma voor naar verluidt zeshonderd miljoen euro. De betrokken partijen doen echter geen mededelingen over de verdere details van de voorgenomen overname.

Wel noemt Visma de overname van Raet een strategische keuze om zijn positie in Nederland en België te versterken. Daarnaast is het softwarebedrijf uit Amersfoort actief in Duitsland, Spanje Argentinië, Peru, Chili, Mexico en Columbia.

Bij Raet werken twaalfhonderd man; vorig jaar behaalde het softwarebedrijf een omzet van 161 miljoen euro. Bij Visma werken 6700 mensen; het bedrijf haalde vorig jaar een omzet van 985 miljoen euro.   

Raet heeft een sterke positie in onder meer de publieke sector. Een paar jaar geleden introduceerde het bedrijf zijn cloudplatform Youforce.

Raet is een van de oudste it-bedrijven van Nederland. De wortels gaan terug tot 1965 wanneer de toenmalige ruilverkavelaar Heidemij zijn automatiseringstaken onderbrengt in een zelfstandig opererend centrum voor de geautomatiseerde verwerking van administratieve en technische gegevens. Voorjaar 1966 krijgt dit onderdeel de naam Raet: Rekencentrum voor Administratie, Efficiency en Techniek.

In 1970 wordt Raet verzelfstandigd; in de decennia daarna volgen diverse overnames. In 1995 nemen Getronics en Roccade elk 50 procent van de aandelen Raet over, terwijl in 1996 alle aandelen in handen van Getronics kwamen. Het bedrijf Raet kiest er voor om zich te richten op mainframe-serviceverlening en loonverwerking. In 2003 wordt Raet door Getronics verkocht aan de investeringsmaatschappijen Alpinvest en Advent International. In 2011 komt het bedrijf in handen van investeringsmaatschappij CVC Capital Partners en wordt de strategie gericht op online dienstverlening en internationale groei. In 2016 verkoopt CVC Raet aan HG Capital.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-29T11:11:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.