Omzet Afas Software groeit met 16 procent

Dit artikel delen:

Afas Software sluit het eerste halfjaar van 2018 af met een omzet van 68 miljoen euro. Dat is een groei van 16 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2017. De erp-leverancier uit Leusden verwacht over heel 2018 een omzet van 139 miljoen euro te realiseren, tegenover 121 miljoen in 2017. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers.

Financieel directeur Arnold Mars laat weten dat de groei iets voorligt op de prognose. Hij zegt dat verschillende branches in het eerste half jaar van 2018 een sterke stijging laten zien. ‘De zakelijke dienstverlening en de bouwsector groeiden met 25 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de accountancy en het onderwijs beide met 24 procent en zorgsector groeide met 19 procent.’

De snelste groeier is de flexbranche met 38 procent. ‘We bedienden al detacheerders en payrollbedrijven, maar daar komen nu ook uitzendbedrijven bij.’

Afas Software zegt in de eerste zes maanden van dit jaar 376 nieuwe klanten te hebben opgetekend, waaronder CSU, PwC, Dura Vermeer en de gemeente Alkmaar. Ook de academische ziekenhuizen UMCG en Maastricht UMC maken nu gebruik van Afas. Van de nieuwe klanten heeft 94 procent tien tot vijfhonderd medewerkers in dienst.

Computable 100

Eind 2018 publiceerde Computable de Computable 100, een overzicht van de 100 financieel krachtigste bedrijven in Nederland. Afas Software kwam deze editie als winnaar uit de bus, gevolgd door Sentia en Ultimo Software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-26T11:28:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.