Wolters Kluwer koopt eVision voor 145 miljoen

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Bedrijfssoftware- en vakinformatieleverancier Wolters Kluwer neemt eVision Industry Software over. Het bedrijf legt er 145 miljoen dollar voor neer, mogelijk aangevuld met nog eens 35 miljoen dollar. Het Haagse eVision levert software voor risicomanagementbeheer in industriële omgevingen. Voor Wolters Kluwer betekent de overname een versterking van zijn 'Legal & Regulatory'-divisie.

Softwarebedrijf eVision is actief in de sectoren olie & gas, chemie, farmacie en andere industrie-sectoren met hoge operationele risico's. Gebruikers kunnen met de software One Vision meer controlemechanismen inbouwen in de operationele processen van hun bedrijf. Een groot deel van de klanten gebruikt de lokaal draaiende versie van de software. De leverancier verwacht de komende jaren wel een grote vraag naar de cloudvariant.

Wolters Kluwer brengt de activiteiten van eVision onder bij de Enablon-business unit van zijn Legal & Regulatory-divisie. De Enablon-producten richten zich op risicobeheer rond gezondheid en veiligheid. Ze zijn sinds medio 2016 eigendom van Wolters Kluwer. De productlijn van eVision vormt een aanvulling op Enablon.

225 werknemers

Het in 2008 opgerichte eVision telt 225 werknemers en heeft kantoren in Nederland, Groot-Brittannië, Qatar en de Verenigde Staten. In 2017 behaalde het bedrijf een omzet van vijfentwintig miljoen dollar: 20 procent daarvan is terugkerende omzet. Voor 2018 verwacht eVision een dubbelcijferige omzetgroei.

Bovenop de overnamesom van 145 miljoen dollar, die Wolters Kluwer aan de aandeelhouders betaalt, kan nog eens 35 miljoen komen. Dit hangt af van het behalen van bepaalde financiële en strategische doelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-02T11:44:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.