Visma lijft inkoopautomatiseerder ProActive in

Derde overname van Visma in 2018 na Raet en Pinkweb

Dit artikel delen:

Softwarebedrijf Visma neemt ProActive over. Dat bedrijf uit Haarlem levert software voor automatisering van inkoopprocessen. Het is de derde overname van Visma in 2018. De leverancier van financiële software verstrekte zich eerder via overnames van Raet (hr en payroll) en PinkWeb (online platform voor accountantskantoren). ProActive blijft voorlopig onder eigen naam en vanuit de eigen vestiging in Haarlem actief.

Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt. Visma meldt wel dat het de meerderheid van de aandelen van ProActive in handen heeft.

Het in 1999 opgerichte ProActive telt zestig medewerkers. De leverancier van SaaS-gebaseerde en in eigen huis ontwikkelde software voor het beheren en verbeteren van zogenoemde purchase-to-pay-processen levert oplossingen aan partijen als zorggroep ’s Heeren Loo en Philadelphia. Ook de sportscholen van Basic Fit en de Nederlandse tak van het kinderfonds van de VN: Unicef, zijn klant. Dit vertelt Heiko Bonenkamp, commercieel directeur van ProActive aan Computable.

Hij vertelt ook dat ProActive samen met de bank Bunq, waar het een samenwerkingsovereenkomst mee heeft, diensten ontwikkelt om direct (real time) betaalpassen aan te sturen en inkoopprocessen af te handelen via iDEAL.

Bonenkamp verwacht dat de oplossingen van ProActive een bijdrage kunnen leveren aan de doorontwikkeling van Visma.net. ‘Dat is een financieel pakket dat nog redelijk in het begin van de lifecycle staat, maar veel potentie heeft om te groeien in de Benelux.’

Mogelijk meer overnames

De combinatie van Visma en ProActive moet het marktbereik van Visma vergroten en nieuwe en huidige klanten van beide organisaties toegang geven tot meerdere cloudapplicaties. ‘Alleen al in de Benelux zal de gecombineerde onderneming meer dan 200 miljoen euro aan inkomsten, 1600 werknemers en meer dan 50.000 klanten hebben’, licht het bedrijf toe in een persbericht over de overname. 

De Visma Groep, dat bedrijfssoftware voor het mkb en de (semi)publieke sector in Scandinavië en de Benelux levert, breidt door de overname haar activiteiten uit van financiële- en hr-software naar procurement-oplossingen.

Het bedrijf heeft tot doel om te groeien in Nederland en nam eerder softwareleverancier voor hr- en payroll Raet  en ontwikkelaar van een online interactieplatform voor accountants , PinkWeb, over. Visma stelt in het persbericht over de overname van proActive dat het blijft zoeken naar mogelijkheden om de aanwezigheid en het productaanbod in de Benelux-regio verder te vergroten en kijkt daarbij naar nieuwe strategische overnames.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-15T10:45:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.