Infor tankt anderhalf miljard bij en gaat voor ipo

Dit artikel delen:

Aandeelhouders Koch Equity Development en Golden Gate Capital pompen anderhalf miljard euro in Infor, specialist in branchespecifieke cloudapplicaties. Begin 2017 stopte Koch al eens twee miljard in Infor. Afhankelijk van de marktomstandigheden overweegt het bedrijf in 2019 of 2020 een beursgang.

Onder leiding van ceo Charles Phillips investeerde Infor de afgelopen vijf jaar ongeveer 2,5 miljard dollar in het ontwerpen en ontwikkelen van producten. Infor kwam met meer dan 475 nieuwe producten, 1.870 integraties en 20.700 branchespecifieke functies voor zijn CloudSuite-productlijn. CloudSuite biedt een volledig multi-tenant erp-suite voor logistieke, front- en backofficeapplicaties met wereldwijde ondersteuning qua talen, valuta's en lokalisaties.

De Infor CloudSuites assisteren nu meer dan 9.500 klanten in 110 landen bij hun digitale transformatie. De applicaties worden onder andere gebruikt voor activiteiten op het gebied van financiën, productie, supply chain, human resources en klantrelaties. Meer dan 72 procent van alle ziekenhuizen in de Verenigde Staten gebruikt Infor-applicaties, evenals 19 van de twintig grootste leveranciers in de automobielindustrie. Het bedrijf telt 17.300 medewerkers, in boekjaar 2018 tikte de omzet af op ruim drie miljard euro.

‘Koch was een klant van Infor voordat we investeerder in het bedrijf werden. De bedrijven van Koch Industries blijven hun meest bedrijfskritische applicaties naar de Infor CloudSuites verplaatsen’, aldus topman Jim Hannan van Koch. ‘De innovatieve producten van Infor helpen bij onze digitale transformatie en we blijven ze wereldwijd inzetten voor onze 120.000 werknemers.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-16T17:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.