PearlChain heeft ruzie met aandeelhouder

Dit artikel delen:

Het Antwerpse it-bedrijf PearlChain (opgericht door voormalig Real Software-topman Rudy Hageman) heeft bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen bescherming aangevraagd tegen schuldeisers. Dat meldt DataNews. Het bedrijf zou een conflict hebben met een van zijn aandeelhouders.

Volgens Hageman is er geen sprake van het herschikken van schulden, maar gaat het om een conflict met een aandeelhouder. Alle activiteiten van het bedrijf worden gewoon verdergezet en alle verplichtingen nagekomen, zegt de topman aan DataNews.

PearlChain bestaat vijftien jaar en is gespecialiseerd in erp-software. Volgens zijn website heeft het bedrijf kantoren in Antwerpen en Beijing. De LRM (Limburgse Reconversiemaatschappij) is een van de investeerders in het bedrijf.

Hageman is vooral bekend van Real Software, het it-bedrijf dat hij in 1986 stichtte met zijn toenmalige zakenpartner Leo Meuris. De onderneming kende een woelige geschiedenis van ups en downs, werd verkocht aan een Amerikaanse investeringsgroep (Gores) en kwam uiteindelijk in handen van Dolmen, de it-afdeling van Colruyt. Sinds meer dan tien jaar zijn de banden tussen Hageman en Real Software trouwens doorgeknipt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-29T16:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.