Amerikaans Aptean koopt Schouw Informatisering

Bedrijf uit Etten-Leur levert erp-software voor voedingsmiddelenindustrie

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Aptean, een wereldwijde leverancier van bedrijfskritische softwareoplossingen, kondigt de overname aan van Schouw Informatisering. De in Etten-Leur gevestigde erp-leverancier voor voedingsmiddelenbedrijven komt in Amerikaanse handen.

Met de acquisitie van Schouw Informatisering wil het Amerikaanse Aptean niet alleen zijn geografisch bereik vergroten, maar ook het aanbod in enterprise resource planning (erp-)-software voor de voedingsmiddelenindustrie. Schouw op zijn beurt hoopt met de stap zijn naar eigen zeggen leidende positie in de lokale markt te verstevigen.

Schouw is sinds twintig jaar actief in de food- en agri-sector; rechtstreeks in de Benelux en via een partnernetwerk over de hele wereld. Het door John Schouw in 1998 opgerichte bedrijf biedt onder meer de oplossing Foodware 365, gebaseerd op het Microsoft Dynamics 365-platform en profileert zich als full-service erp-speler. 

Missie

Volgens Aptean-topman TVN Reddy draagt de toevoeging van Schouw bij aan de missie om wereldmarktleider te worden van foodspecifieke bedrijfssoftware. ‘Met hun platform Foodware 365 en de geavanceerde datamanagementmogelijkheden is het duidelijk dat Schouw vooroploopt als het gaat om softwareoplossingen voor de food. De overname van Schouw zorgt voor een betere positionering van Aptean om wereldwijd de beste software te kunnen bieden voor voedingsmiddelenbedrijven.’

John Schouw voegt eraan toe dat de overname de eigen klanten en medewerkers in staat stelt te profiteren van mondiaal beschikbare oplossingen en resources, ‘zodat we lokaal beter in staat zijn onze klanten nog meer waarde te bieden en hen sneller en beter te ondersteunen in hun informatiseringsbehoeften’. Ook denkt Schouw dat de continuïteit van hun strategische keuze voor Foodware 365 verder wordt verstevigd.

Schouw, gevestigd in Etten-Leur, telt circa145 werknemers en bedient meer dan driehonderd klanten uit de voedingsmiddelenindustrie wereldwijd. Aptean bedient een kleine vierduizend organisaties in meer dan twintig industrieën, in 54 landen. Het hoofdkantoor staat in Alpharetta, Georgia, de onderneming heeft ook een vestiging in Utrecht. Er werken wereldwijd zo'n 1500 mensen bij het bedrijf. 

Groeiplan

Eind 2018 werd bekend dat directeur en eigenaar John Schouw per 1 januari 2019 de dagelijkse leiding van het softwarebedrijf over zou dragen aan Steven Doesburg. Hij trad terug om plaats te maken voor een nieuwe algemeen directeur die zich richt op internationale groei en innovatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-11T16:50:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.