Belgisch softwaresucces op Nederlandse energiemarkt

DAXperience vervangt met partner AXcite Exact door Microsoft bij Powerhouse

Dit artikel delen:

Het Belgische DAXperience heeft voor de Nederlandse energiedienstverlener Powerhouse een nieuw boekhoudpakket geïmplementeerd, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 for Finance & Operations. Eerder al bouwde het Antwerpse bedrijf met Powerhouse mee aan het facturatiepakket Inni voor de energiemarkt.

Powerhouse maakt deel uit van Innogy, een Duitse leverancier van groene energie (en onderdeel van het concern E.ON). Het bedrijf met het hoofdkantoor in Amsterdam (voorheen Almere) biedt een online-platform waar energie ingekocht en verkocht kan worden. Ondernemers kunnen met de diensten van Powerhouse zelf direct handelen op de energiemarkt. Powerhouse noemt zich een energietechbedrijf en is ook actief op de Belgische en Spaans markt.

De energiedienstverlener zet volledig in op het Microsoft-platform waarbij de verschillende pakketten Sales, Customer Service, Field Service, Marketing, Retail, Talent, Finance and Operations en Project Service Automation samenwerken. In combinatie met Microsoft-tools als PowerBI, PowerApps, Flow, Office 365 en SharePoint.

De komende jaren gaat de energiedienstverlener een aantal huidige non-Microsoft-oplossingen vervangen, waaronder de boekhoudsoftware van Exact. Het Belgische bedrijf DAXperience heeft begin deze week de vervangende oplossing - Microsoft Dynamics 365 for Finance & Operations voor Powerhouse - geïmplementeerd.

Voet aan de grond

"Markt wemelt van Nederlandse Microsoft-partners"

Volgens een zegsvrouw van de Microsoft-dienstverlener ondersteunt de nieuwe boekhoudsoftware alle financiële processen van Powerhouse. 'Naast de boekhouding staat Dynamics 365 for Finance & Operations in voor de automatische betalingsverwerking en het aanmaningsproces. Verder maakt het de opvolging van het aankoopproces mogelijk en voorziet het financiële rapportages.'

Zij licht verder toe dat DAXperience al geruime tijd actief is voor Powerhouse. Het bedrijf hielp mee met de ontwikkeling van het facturatiepakket Inni voor de energiemarkt, gebouwd bovenop Microsoft Azure-technologie (het ip ligt bij Powerhouse).

Toch is het opvallend dat een Belgisch bedrijf voet aan de grond krijgt in de Nederlandse Dynamics-markt waar het wemelt van de lokale Microsoft-partners. De woordvoerster stelt dat haar bedrijf zich naast kennis van de energiesector onderscheidt met 'snelle, succesvolle implementaties waarbij wij vergeleken met de grotere spelers vaak goedkoper zijn. Bovendien zetten wij meestal een team neer met voldoende seniors en dito ervaring.'

AXcite

Bij de implementatie van de Microsoft-boekhoudsoftware werkte DAXperience samen met AXcite, een Dynamics-expert uit Gent. 'Omdat wij al een tijd werken voor Powerhouse vonden we het nuttig een derde partij in te schakelen die een verfrissende en onafhankelijke kijk had op het project. Samen met AXcite hebben wij de implementatie op tijd en binnen budget afgerond', aldus de spreekbuis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-09T11:07:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.