C&A-investeerder Bregal koopt Iptor

Dit artikel delen:
Geld groei financieel

De Duitse investeringsmaatschappij Bregal Unternehmerkapital heeft Iptor overgenomen. Dit is een Zweedse leverancier van enterprise resource planning (erp)-software voor met name logistiek, voorheen bekend onder de naam IBS. Naast Bregal hebben de huidige algemeen directeur Jayne Archbold en marketing- en productdirecteur Christopher Catterfeld als minderheidsaandeelhouders geïnvesteerd in het bedrijf.

Bregal Unternehmerkapital uit München biedt groeikapitaal voor ervaren ondernemingen. Het investeringsfonds is onderdeel van het Zwitserse Cofra, een internationale holdingmaatschappij van de familie Brenninkmeijer (C&A).

Iptor stond voorheen bekend als IBS (International Business Systems). Het in 1978 opgerichte erp-bedrijf, ook in de Benelux actief, veranderde in 2016 van naam. Doel was een betere profilering als specialist van software en diensten voor voorraadketenbeheer, planning en logistiek in sectoren die met distributie-gedreven activiteiten te maken hebben.

De afgelopen drie jaar investeerde Iptor dan ook in re-branding en het in de markt zetten van vernieuwde softwareproducten, waaronder het integratieplatform Aperio. Volgens het erp-bedrijf resulteerden de inspanningen in een forse toename van licenties en cloud-abonnementen. Daarbij zegt Iptor baat te hebben van de strategische cloudsamenwerking met IBM voor de Power Systems-omgeving waarop de erp-software draait.

Desalniettemin heeft Iptor kapitaal nodig om verder te groeien en te investeren in de modernisering van het softwareportfolio. Het bedrijf wil met de nieuwe eigenaar aan boord ook geografisch uitbreiden, met name middels acquisities. Iptor claimt vandaag de dag 1250 klanten te ondersteunen in zo'n veertig landen. De erp-leverancier houdt zelf kantoor in zeventien landen, waaronder België (Zwijnaarden) en Nederland (Breda) en heeft circa driehonderd werknemers in dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-15T10:28:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.