Infor Group volledig in handen van Koch Industries

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Infor, de Amerikaanse specialist in zakelijke software, is helemaal overgenomen door Koch Industries. Deze investeerder neemt het resterende aandelenbelang over van Golden Gate Capital. Infor wordt zo een zelfstandige dochteronderneming van Koch Industries. Het huidige management blijft werken vanuit het hoofdkantoor in New York.

Koch is niet alleen een belangrijke klant van Infor, maar sinds 2017 ook investeerder in de softwareleverancier. Het bedrijf is nu voornemens Infor te positioneren als een van de meest kapitaalkrachtige technologiebedrijven, zo zegt het.

‘De beslissing van Koch om Infor over te nemen is een sterke bevestiging van onze productstrategie en onze focus op het creëren van innovatieve oplossingen voor onze klanten’, zegt Kevin Samuelson, ceo van Infor. ‘Als dochteronderneming van een bedrijf dat meer dan 110 miljard omzet en negentig procent van de winst opnieuw investeert in haar activiteiten, zijn we uniek gepositioneerd om de digitale transformatie in de markten waarin we actief zijn te bevorderen.’

Infor brengt een reeks branchespecifieke cloudoplossingen op de markt, onder meer erp- en hr-toepassingen. Het bedrijf bedient naar eigen zeggen zo’n 68.000 klanten wereldwijd en heeft 17.000 mensen in dienst. Hoeveel Koch betaalt voor Infor wordt niet bekendgemaakt, de transactie zal naar verwachting in de eerste helft van dit jaar afgerond worden.

Koch is samen met een Cargill een van de grootste particuliere ondernemingen ter wereld en draait een omzet van zo’n 110 miljard dollar. De holding bezit een diverse groep bedrijven die zich bezighouden met onder meer raffinage, chemische producten en biobrandstoffen, consumentenproducten, meststoffen, elektronica, software en gegevensanalyse, auto-onderdelen en zo verder. Aan het hoofd staat Charles Koch. Tot vorig jaar werd hij bijgestaan door zijn broer David, maar die overleed in augustus op 79-jarige leeftijd. De Koch-broers stonden en staan bekend als financiers van een heleboel rechtse, conservatieve en libertaire organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-04T20:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.