Afas biedt nu ook erp-software aan kleinbedrijf

Dit artikel delen:

Kleine ondernemingen kunnen aan de slag met een uitgebreide enterprise resource planning (erp)-suite van Afas Software. Eerst waren ze aangewezen op Afas' kleinzakelijke online-administratieprogramma Small Business. De eenmalige investering in consultancy en opleiding vormden voor veel ondernemers een struikelblok om de online-erp-software te gebruiken. Nu is deze barrière geslecht, door die eenmalige kosten te verdisconteren in het maandelijkse abonnementsbedrag voor ERP Direct, aldus het Leusdense bedrijf.

ERP Direct van Afas richt zich op bedrijven met zo'n tien tot vijfentwintig medewerkers. De suite is bedoeld om de administratieve druk in de organisatie te verlichten. Daar waar Small Business alleen functionaliteit voor de boekhouding en klantrelatiebeheer bevat, bestaat ERP Direct uit de volledige erp-suite van Afas, zegt een woordvoerder van het bedrijf. Daarbij gaat het ook om tools voor projectadministratie, ordermanagement en personeelszaken.

Het erp-pakket van Afas was in het verleden niet geschikt voor kleinere organisaties. Dit had vooral te maken met de eenmalige investering in consultancy. Die kosten zitten nu verweven in het all-in maandabonnement. 'Het is gewoon het volledige erp-product, alleen de propositie - het tarief - is anders', aldus de zegsman.

Implementatie in twee weken

"Het is gewoon het volledige erp-product, alleen de propositie is anders"

Volgens Afas is ERP Direct in twee weken ingevoerd, terwijl 'normale' erp-implementaties veel langer duren. Implementatie, inclusief twee online cursusdagen, kan vanuit huis plaatsvinden. Het wegwijs maken van gebruikers in ERP Direct vindt ook online plaats.

Volgens de erp-softwareleverancier komt met ERP Direct alle relevante bedrijfsinformatie in één systeem te staan. Daardoor zie je in één oogopslag hoe het gaat met jouw bedrijf. Ondernemers kunnen continu alle bedrijfsprocessen monitoren via business intelligence dashboards. Daarnaast faciliteert ERP Direct ook het thuiswerken van werknemers. Denk bijvoorbeeld aan het sturen van facturen, het bekijken van een klantdossier en het boeken van uren.

Bedrijf met een missie

De software van Afas is vandaag de dag alleen online aan te schaffen en te gebruiken. Het bedrijf gaat er prat op dat klanten met de software hun administratieve rompslomp aan banden kunnen leggen en zich kunnen focussen op hun kerntaken. De missie van Afas is: inspireert beter ondernemen. Het hogere doel: met de software houden organisaties tijd over voor wat ze echt belangrijk vinden: kwaliteit en werkplezier.

Dat die missie nog wel eens dwingend wordt uitgedragen, merkten kleine ondernemers een paar jaar terug. Afas besloot in 2015 om op 1 januari 2016 afscheid te nemen van kleinbedrijven die de Afas-software (toen dus alleen het Small Business-pakket) lokaal hadden draaien. Daarbij werden klanten voor het blok gezet: of stoppen met Afas of via een aanbieding overstappen naar de onlineversie, waarvoor ze uiteindelijk per maand meer moesten betalen dan voor de lokale versie. Ondersteuningscontracten die doorliepen tot in 2016, werden door het bedrijf eenzijdig opgezegd.

Voor kleinbedrijven die nu op zoek zijn naar een lokaal te gebruiken erp-oplossing, is ERP Direct van Afas dus niet geschikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-22T15:03:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.