Fins Sympa ziet groeikansen in verzadigde hr-markt

Dit artikel delen:
Groei uitbreiding

Met de nieuwe eigenaar/investeerder Providence Strategic Growth (PSG) aan boord wil Sympa in Europa verder groeien. Volgens de Finse leverancier van software voor human resources (hr) liggen er in deze ogenschijnlijk verzadigde markt nog genoeg kansen. In Nederland staat het vizier gericht op internationale organisaties tussen de circa tweehonderd en tweeduizend medewerkers.

Bij Sympa, in 2005 opgericht door broer en zus Keijo Karjalainen en Taina Sipilä, is PSG (onderdeel van de Amerikaanse investeringsmaatschappij  Providence Equity Partners) meerderheidsaandeelhouder geworden. De oprichters van Sympa en de Zweedse investeerder Alfvén en Didrikson, die in 2016  bij Sympa instapte, zijn minderheidsaandeelhouders. 

Met de nieuwe investeerder aan boord wil Sympa zijn volgende groeifase ondersteunen, gericht op productontwikkeling en acquisities, om zo versneld in Europa uit te breiden. Volgens het Finse bedrijf liggen er genoeg kansen op de markt voor software voor personeelszaken, ondanks het grote aanbod aan leveranciers. Daarbij gaat het echter om veel legacy-software, daar waar bedrijven vragen om geavanceerde digitale hr-managementtools. Sympa speelt hier met zijn cloudproduct op in.

Het bedrijf richt zich met zijn Sympa HR-pakket op internationaal opererende middelgrote bedrijven. De meerlandensoftware ondersteunt het volledige scala aan hr-processen; een nieuwe vestiging of en nieuw land is eenvoudig toe te voegen. Daarnaast biedt Sympa zo'n tweehonderd integraties met andere, landspecifieke oplossingen. Ook zijn met de software data-analyses uit te voeren om besluitvorming te ondersteunen. 

Opschalen

"Nederland telt veel internationale hoofdkantoren"

Momenteel werken er bij het bedrijf uit Vantaa 140 man, verspreid over acht kantoren in vijf landen. Er zijn circa zevenhonderd klanten. Sympa is sinds januari 2018 gevestigd in Nederland en was daarvoor enkele jaren actief via Nederlandse partners. Vanuit het kantoor in Amstelveen (zes man) worden klanten in de Benelux en de Duitstalige landen ondersteund, met hulp van specialisten in Scandinavië.  

'Samen met PSG zijn we van plan om ons Nederlands team snel op te schalen. Dit omdat er in Nederland veel internationale hoofdkantoren zijn gevestigd, wat precies onze doelgroep is', vertelt woordvoerster Sanne Peltosaari. Volgens haar is de hr-software van de grote leveranciers te duur voor internationale organisaties tussen de tweehonderd en tweeduizend medewerkers. 'Sympa biedt negentig procent van dezelfde functionaliteit tegen een aanzienlijk lagere investering.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-26T11:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.