Nieuwe eigenaar voor ECI in aantocht

Dit artikel delen:

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Leonard Green & Partners wil ECI Software Solutions overnemen van een andere investeerder, Apax Partners. Het bedrijf levert in de Benelux branchespecifieke bedrijfssoftware. ECI nam vorig jaar in Nederland de Trivest Software Group over, met onderdelen als Ridder Data Systems en Trimergo.

De bedrijven hebben aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in Nederland om toestemming gevraagd voor de overname.

Apax Partners nam ECI in 2017 over maar stoot het nu dus alweer af. Onder Apax pleegde ECI maar liefst vijftien overnames in Europa en Australië. Het softwarebedrijf met een hoofdkantoor in Fort Worth (Texas) is ruim dertig jaar oud en bedient zo'n 22.000 klanten wereldwijd.

ECI richt zich met zijn enterprise resource planning (erp)- en andere bedrijfssoftwareoplossingen onder meer op kleine en middelgrote bedrijven in de maakindustrie, de bouw, de buitendienst en distributiesector. Er werken 1700 man bij het bedrijf. Naast kantoren in thuisland de Verenigde Staten zijn er vestigingen in Canada, Mexico, Engeland, Australië, Nederland (Amsterdam) en België (Zele).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-03T18:02:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.