Gentse ESC neemt SDE en Natch uit Lochristi over

Dit artikel delen:
Puzzel

Het Gentse it-bedrijf ESC neemt sectorgenoot SDE uit Lochristi over. ESC wil zo de huidige omzet van veertien tot ruim twintig miljoen euro optrekken. De vijftig personeelsleden van SDE versterken het ESC-team.

ESC, opgericht in 1999, is gespecialiseerd in de verkoop en implementatie van it-applicaties, -infrastructuur en -diensten. SDE bestaat dertig jaar en ontwikkelt oplossingen op het vlak van erp, e-business en cloud. Natch, een dochter van SDE, focust al meer dan tien jaar op e-businessoplossingen voor grote en middelgrote b2b-ondernemingen.

De overname van SDE werd ingegeven door schaalvergroting en groeimogelijkheden, zo klinkt het bij ESC. ‘De overname zorgt voor een unieke opportuniteit om onze klanten nog beter te dienen’, zegt ESC-bestuurder Carine Smet. ‘De integratie van SDE helpt ons hierbij. Zij waren zelf ook op zoek naar schaalvergroting. Bovendien zijn ze actief binnen hetzelfde klantensegment en hebben een vergelijkbaar productportfolio.’

De naam SDE verdwijnt, maar alle projecten gaan gewoon door. De vijftig personeelsleden blijven aan de slag en worden mee opgenomen in ESC. Dat ziet het personeelsbestand door de overname toenemen tot ruim 150 werknemers.

Philip Smet van ESC stelt vast dat SDE een uitstekende reputatie heeft en actief is in sectoren waar ESC nog niet of onvoldoende vertegenwoordigd waren, zoals de drankensector of distributie van technische artikelen. 'Ook op het vlak van e-commerce en digital strategy halen we met Natch, een belangrijk onderdeel van SDE, een groot aantal klanten en jarenlange ervaring in huis.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-18T10:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.