Exact brengt Multivers onder label Software Gemak

Unit4-oplossingen vallen onder 'Gemak'-paraplu's

Dit artikel delen:
Hoofdkwartier

De accountancy-oplossingen van Unit4 Bedrijfssoftware krijgen een nieuwe naam. Ook de Unit4-software voor het mkb en middensegment ondergaat een wijziging. Dat meldt softwarebedrijf Exact dat in oktober vorig jaar de Unit4-onderdelen overnam. 'Gemak' is het nieuwe toverwoord.

De Unit4 Bedrijfssoftware-oplossingen voor accountancy - eerder Fiscaal Gemak geheten - gaan verder onder de naam Accountancy Gemak. Ook de naam Unit4 Multivers verandert. Die oplossingen voor het mkb en bedrijven in het middensegment vallen onder het label Software Gemak. 

Het op een lijn brengen van de genoemde softwarepakketten met het Exact-aanbod is ‘de eerste stap’ naar integratie van beide bedrijven, aldus het softwarebedrijf uit Delft. Ook is de verwijzing naar de naam van het overgenomen Unit4 Bedrijfssoftware geschrapt. 

Onder Accountancy Gemak vallen softwareoplossingen voor boekhouden en accountancy. Accountants kunnen uit één dataset online samenwerken met hun klanten. Het Software Gemak-aanbod bestaat uit een boekhoudoplossing voor ondernemers. 'Deze wordt gecombineerd met de hr-, -salarissoftware en praktijk-management-oplossingen voor bedrijven in het middensegment van de markt', vat Exact samen.

Suite

"We staan nog maar aan het begin"

Exact-directeur Paul Ramakers vertelt dat zijn bedrijf de overgenomen Unit4 Bedrijfssoftware-oplossingen al bij klanten introduceert. Volgens de directeur, die sinds november 2020 Exact leidt, is er veel belangstelling voor die nieuwe producten. Hij is van plan om extra te investeren om software beter op elkaar aan te sluiten. ‘We staan nog maar aan het begin van het proces om een geavanceerde suite van geïntegreerde oplossingen voor accountants en het mkb in de Benelux te creëren.'

Focus op Benelux

Volgens de directeur van Unit4 Bedrijfssoftware, Herman de Jonge, heeft zijn team de afgelopen twee jaar hard gewerkt om meer focus aan te brengen in het productaanbod. Hij ziet het bundelen van de krachten met Exact als een belangrijke stap om sterke onderdelen van de software van beide leveranciers beter op elkaar aan te laten sluiten.

Samen met het voormalige Unit4 Bedrijfssoftware telt Exact 1850 medewerkers. Zij leveren software en advies aan zo’n 650.000 klanten in de Benelux waarvan 10.000 accountantskantoren. In september 2020 lijfde Exact voor een onbekend bedrag Unit4 Bedrijfssoftware in.

Update: Eerder stond in dit artikel dat de naam Unit4 Multivers zou veranderen in Software Gemak. Dat bleek niet helemaal juist. De nieuwe naam wordt Multivers en het pakket valt onder het productgroepslabel Software Gemak.

Producten en productgroepen

Software Gemak:

  • Boekhoud Gemak (voor mkb/zzp)
  • Multivers
  • HR & Salaris Gemak (voor grootzakelijke markt)
  • Practice Management 365

Accountancy Gemak:

  • Boekhoud Gemak (voor accountants)
  • Communicatie Gemak
  • Fiscaal Gemak
  • HR & Salaris Gemak (voor accountants)
  • Kantoor Gemak
  • Rapportage Gemak
  • Werkprogramma Gemak
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-22T11:10:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.