Exact-ceo Robinson legt gedwongen zijn functie neer

Coo Paul Ramakers wordt nieuwe ceo van softwarebedrijf uit Delft

Dit artikel delen:

Eaxct-ceo Phill Robinson treedt terug.

Exact-ceo Phill Robinson (54) treedt terug wegens de ziekte van parkinson. Zijn opvolger is Paul Ramakers (49) die eerder als coo de dagelijkse leiding van Exact in handen had. Robinson blijft als adviseur bij het bedrijf betrokken. De groeiplannen en strategie blijven ongewijzigd.

De wijziging in de top van het Delftse softwarebedrijf is vandaag tijdens de digitale versie van klantevenement Exact Live bekendgemaakt. 

Robinson startte in 2017 als ceo van Exact. Eind 2019 meldde hij in een videoboodschap dat hij de ziekte van parkinson heeft. In een interview met Computable vertelde de erp-veteraan, die eerder onder meer voor Oracle, Siebel en Salesforce werkte, over de gevolgen van zijn ziekte voor zijn werk.

Onder leiding van Robinson werd een groeiplan ingezet. Het bedrijf heeft de ambitie om tussen 2020 en 2025 op eigen kracht en door overnames de omzet te verdubbelen. Verder focust Exact zich specifiek op de Benelux en laat het grotere internationale ambities voorlopig achter zich. Door zijn ziekte kan Robinson zich niet meer volledig inzetten om die doelen te bereiken en heeft hij besloten om een stap terug te doen. Robinson kwam de laatste tijd nog maar twee dagen per week aan werken toe.

Paul Ramakers

"Ik heb nooit een geheim gemaakt van mijn ambitie om ceo te worden"

Met opvolger Paul Ramakers kiest Exact voor een ceo uit de eigen gelederen. Ramakers is sinds 1995 actief bij het bedrijf. Hij doorliep verschillende functies, van sales tot customer succes en eindverantwoordelijke voor internationale productgroepen en was sinds 2018 als coo verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. ‘Ik heb nooit een geheim gemaakt van mijn ambitie om ceo te worden van Exact’, vertelt Ramakers aan Computable.

Hij verwacht de ingezette koers door te kunnen zetten. ‘Ik heb als coo zelf meegeschreven aan het plan, dus ik ken het van binnenuit.’ Een opvolger voor zijn post van coo is nog niet benoemd.

Ramakers studeerde economie aan de VU Amsterdam. Hij woont in Eindhoven en heeft een gezin met drie kinderen.

Unit4 Nederland

Paul Ramakers, de nieuwe ceo van Exact.

Op 30 oktober 2020 meldde Exact dat de overname van Unit4 Nederland (Bedrijfssoftware) definitief is afgerond. Nu de mededingingsautoriteiten en betrokken ondernemingsraden hebben ingestemd zal dat gevolgen hebben voor de hogere managementlagen van Exact.

Binnenkort komen er mogelijk leden uit het management van Unit4 in de top van Exact. Op dit moment rapporteert Unit4 Nederland-directeur Herman de Jonge direct aan Ramakers.

Ramakers zegt gezien de grootte van de overname goed de tijd te nemen om de integratie van Unit4 in Exact te laten slagen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-02T10:30:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.