DynApps krijgt nieuwe hoofdaandeelhouder

Dit artikel delen:

DynApps uit Geel, de grootste implementatiepartner van Odoo in ons land, krijgt een nieuwe hoofdaandeelhouder. Het Gentse investeringsfonds Green Park Investment Partners stapt in het Kempense bedrijf.

DynApps heeft zo’n tien jaar ervaring in het implementeren van Odoo’s erp-, crm-, e-commerce en accounting-oplossing bij bedrijven. De onderneming realiseert een omzet van ruim vijf miljoen euro met een veertigtal medewerkers. DynApps staat met 91 referenties in de wereldwijde top vijf van Odoo-partners en onder andere Intracto, Essent en Puratos zijn klant. Zaakvoerders Karel Hendrickx en Janik Thorez hielden vanaf het begin nauwe contacten met Odoo-stichter Fabien Pinckaers.

Door de grote vraag vanuit de markt kunnen veel Odoo-partners de vraag nauwelijks aan. Die uitdaging is voor DynApps een opportuniteit om door te groeien tot een toonaangevende Odoo-partner in heel Europa. Dat kan zowel door organische groei als door overnames, zegt het bedrijf. 

Om die ambities waar te maken, komt nu Green Park Investments aan boord. Deze investeerder heeft veel ervaring in het schalen van bedrijven, vaak met focus op digitale en hr-diensten. Zo zijn ze betrokken bij de uitbouw van digital agentschappen Make It Fly in België en Perplex in Nederland, het Belgische BMI Leisure (software voor entertainment centers) en het Nederlandse Bartosz (software testing). In het verleden was Green Park aandeelhouder van House of Talents (nu in handen van Baltisse), en eerder dit jaar verkocht het nog haar participatie in de Nederlandse Microsoft partner Portiva aan sectorgenoot Rapid Circle (Mentha Capital). Het is daarbij expliciet de ambitie om op korte termijn ook buiten de Benelux actief te worden en zo een pan-Europese Odoo-consultant te creëren. Hoeveel geld Green Park precies investeert, is niet bekendgemaakt. 

Odoo zelf kwam eerder deze week in het nieuws door een investering van het Amerikaanse fonds Summit Partners. Daarmee stapte het bedrijf in het selecte clubje van Belgische ‘unicorns’. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-06T14:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.