KidsKonnect breidt uit naar België met overname Deona

Dit artikel delen:

KidsKonnect, de Nederlandse leverancier van software voor de kinderopvangbranche, heeft zijn Belgische concurrent Deona overgenomen. Dit bedrijf uit Leopoldsburg biedt software voor de administratie, oudercommunicatie en planning van kinderdagverblijven, gastouders en buitenschoolse opvang in Vlaanderen.

Deona begon in 2014 met het digitaliseren van de eerste kinderdagverblijven in de regio Antwerpen en is sindsdien uitgegroeid tot de één van de grotere aanbieders in België.

De overname betekent de eerste internationale acquisitie van KidsKonnect. Achter het bedrijf uit Kampen staat de Haagse investeringsmaatschappij BB Capital Investments. Die nam in 2018 een meerderheidsbelang in kinderopvangsoftwareleverancier Flexkids en kocht een jaar later branchegenoten Konnect, HHBrainware en Techsoft. Onder de vlag van de KidsKonnect Groep kwamen daar in 2020 Kidsvision en afgelopen juni Social Schools bij, eveneens Nederlandse softwarebedrijven.

Na volop gevist te hebben in de Nederlandse vijver richt BB Capital Investments het vizier nu op de Europese markt. Het doel is in de komende jaren vanuit de Benelux ook andere landen met gespecialiseerde kinderopvangsoftware-oplossingen te bedienen. 

Romeinse godin

De bedrijfsnaam Deona komt van Adeona, de Romeinse godin die volgens de mythologie zou instaan voor een behouden thuiskomst van kinderen nadat ze een eerste keer het huis verlaten. De naam Adeona zou dan weer komen van het Latijnse ‘adeo’ of ‘dichtbij komen’. Volgens het bedrijf is de naam Deona 'een duidelijk knipoog naar kinderdagverblijven of onthaalouders die de rol van Adeona overgenomen hebben.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-31T10:56:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.