Ifacto landt in Nederland na overname erp-tak Datamex

Dit artikel delen:

Rik Peters, eigenaar Datamex Automatisering (links), en Steven Arrazola de Oñate, algemeen directeur Ifacto Group (rechts).

De Ifacto Group uit het Belgische Kontich neemt de enterprise resource planning (erp)-tak van het Nederlandse Datamex Automatisering over. Hierbij gaat het om de Microsoft Dynamics 365-activiteiten en een Progress-oplossing voor de staal- en metaalbranche. Verder is overeengekomen dat Datamex optreedt als it-ondersteuner voor de klanten van Ifacto in Nederland.

Datamex Automatisering is in 1983 opgericht en Rik Peters, eigenaar Datamex Automatisering (links), en Steven Arrazola de Oñate, algemeen directeur Ifacto Group (rechts.ontwikkelde een op Progress-technologie gebaseerde erp-oplossing voor de staal- en metaalbranche (Pro Staal). Later kwam daar een Microsoft Dynamics-variant bij (DX Steel) en specialiseerde Datamex zich in het Microsoft-portfolio. Inmiddels biedt het een breed spectrum van Microsoft-diensten aan het midden- en kleinbedrijf. Er werken ruim zeventig man bij Datamex; de omzet ligt boven de tien miljoen euro.

De erp-activiteiten gaan nu inclusief een man of twintig over naar Ifacto, eveneens een Microsoft-specialist. Daarvoor richt het Belgische bedrijf een nieuwe vennootschap op: IFacto Business Solutions Nederland. Datamex krijgt de rol van voorkeursleverancier voor het leveren van managed services en andere it-diensten aan klanten van Ifacto. Beide bedrijven delen het huidige kantoor in Breda.

DX Steel

Met de Datamex-tak erbij groeit IFacto door naar een bedrijf met 160 medewerkers en een omzet van zo'n 22 miljoen Euro. 'Met deze overname breiden we niet alleen geografisch uit naar Nederland, maar hebben we met DX Steel vanaf nu ook een oplossing voor de staal- en metaalbranche', vertelt Steven Arrazola de Oñate, algemeen directeur van Ifacto. Op dit ogenblik zijn er dertig klanten in deze branche, voornamelijk in Nederland. Door DX Steel ook volledig in de Microsoft Cloud aan te bieden verwacht Arrazola de Oñate meer klanten te kunnen binnenhalen, eerst in Nederland en België, nadien in de rest van Europa.

IFacto was zelf reeds actief met erp-oplossingen voor groothandels, distributiebedrijven en voedingsbedrijven. Ook biedt het software voor financiële afdelingen en productiebedrijven (rapportering). Volgens de directeur liggen er kansen om de Nederlandse markt aan te boren met Distri+ en DistriApps, een oplossing voor groothandels en distributiebedrijven op basis van Dynamics 365 Business Central, en mogelijk later met Dynamics 365 F&O en CRM.

Verdubbeling

Arrazola de Oñate toont zich sowieso ambitieus. Het bedrijf, dat naast Kontich en Breda vestigingen heeft in Hasselt, Gent en Kortrijk, verdubbelde het voorbije jaar in omvang. Als het aan de directeur ligt gaat dat de komende vijf jaar steeds opnieuw gebeuren, zowel door organische groei en overnames of startups. 'Eind dit jaar verwacht ik nog extra uitbreiding waardoor we de kaap van tweehonderd medewerkers - een prestatie in de huidige war on talent' - en 27 miljoen omzet halen. Allicht kan ik hierover binnen een maand meer vertellen.'

De Ifacto Group bedient ongeveer zeshonderd klanten, waaronder Varo, Mateco, Accent Groep, X²O, LivWise, Berghoff, Filliers, Ravago, Voka en Jan De Nul.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-28T13:22:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.