Ophalen Timbertec snijdt voor erp-speler Iptor hout

Dit artikel delen:

Iptor, een Zweedse leverancier van enterprise resource planning (erp)-software, heeft het Duitse TimberTec gekocht. Dit is een leverancier van erp-oplossingen voor de houtindustrie. Iptor wil het portfolio van TimberTec in meer Europese landen aanbieden, alsook in de VS, en in Scandinavië de koppositie op de markt innemen.

Het in 1999 opgerichte TimberTec zal onder eigen naam verder gaan met daarbij de vermelding '- een Iptor-bedrijf'. De onderneming telt 110 medewerkers; het hoofdkantoor staat in het Noord-Duitse Eutin.

Iptor is aanzienlijk ouder met 1978 als oprichtingsdatum. Het bedrijf stond voorheen bekend als IBS (International Business Systems) maar veranderde in 2016 van naam. De erp-specialist is ook in de Benelux actief en richt zich op de technische groothandel, farmacie en uitgeverswereld. Daar komt met de inlijving van Timbertec de houtindustrie bij. Iptor bedient zo'n 1.300 klanten met 4.100 installaties in ruim veertig landen.

Begin 2020 nam Bregal Unternehmerkapital Iptor over. Deze Duitse investeringsmaatschappij voorzag het bedrijf van de benodigde financiële middelen om de overstap naar cloudsoftware te kunnen maken. In juni 2021 lanceerde het zijn cloudplatform Iptor.com.

Ook financiert Bregal overnames, zoals van Timbertec. Voor dit bedrijf ligt ook een productinvestering klaar om net als bij Iptor het softwareportfolio naar de cloud te brengen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-22T12:25:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.