Betaal-app Payconiq krijgt nieuw lid

Dit artikel delen:
Mobiel betalen

De bank Belfius sluit zich aan bij Payconiq, de betaalapp die ING ontwikkelde en in de markt zet met KBC. De drie banken zullen de app samen doorontwikkelen.

Het Payconiq-platform mag een derde banklid verwelkomen: Belfius. Dat meldt De Standaard. De app is zowel een betaalapp als een loyaliteitsprogramma en laat toe betalingen in winkels of tussen particulieren uit te voeren met enkel een smartphone.

De app werd oorspronkelijk door ING ontwikkeld, maar ook concurrent KBC sloot zich er al snel bij aan. Nu vervoegt ook Belfius dus bij dit duo. Door samen te werken, willen de banken mobiele betalingen in België stimuleren. Ons land heeft wat dat betreft nog een achterstand op, bijvoorbeeld, Nederland. De samenwerking is ook belangrijk om een vuist te vormen tegen nieuwe spelers. Vanaf 2018 zal de betaalmarkt immers meer geliberaliseerd worden.

Ook voor de deelnemende winkeliers en handelaars (bijna twaalfduiend al) zijn er voordelen, zo zeggen de banken. Zij hoeven geen terminal te installeren en de transactiekosten zijn laag, zowat 6 cent per verrichting.

Van de vier grootste banken in België is momenteel BNP Paribas Fortis de laatste die niet bij Payconiq is aangesloten. Die bank geeft daar verder 'geen commentaar' over, zo schrijft de krant. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-02T11:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.