Een op drie handelaars aanvaardt mobiele betalingen

Dit artikel delen:

Bij ongeveer een op drie handelaars kan men mobiel betalen met apps als Bancontact, SEQR of Payconiq. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Zo blijkt uit een enquête van de zelfstandigenorganisatie Unizo.

Sinds vorig jaar is het percentage handelaars dat mobiele betaalvormen, zoals de Bancontact-app, SEQR, Payconiq en andere aanvaardt, bijna verdubbeld, tot 30 procent. Dat blijkt uit een studie van Unizo bij 799 winkeliers.

‘Vroeger vormde de kostprijs van dit soort betalingen nog voor veel handelaars een drempel’, aldus Unizo-juridisch adviseur Lieven Cloots, ‘Maar die tarieven zijn het afgelopen jaar flink gedaald.’

Zo betaalt de handelaar bij een betaling met de Payconiq-app zes eurocent per transactie, zonder installatiekost of maandelijkse abonnementskost. Bij andere apps betaalt de handelaar nog wel tien tot vijftien cent per transactie. Maar ook betalingen van minder dan tien euro met de Bancontact-app zijn inmiddels goedkoper geworden. Daardoor zijn mobiele betalingen voor de handelaar vandaag zelfs goedkoper zijn dan de klassieke debetbetaling, met de traditionele betaalterminal. Vooral in dagbladwinkels, mode- en bloemenzaken wordt mobiel betalen omarmd. In deze sectoren aanvaardt inmiddels al veertig procent van de handelaars deze betaalvorm.

Ondanks de aanzienlijke stijging van het aantal aanvaardingspunten, blijft er nog heel wat groeimarge over, beseft Unizo. Van de ondervraagde handelaars die vandaag nog geen mobiel betalen aanvaarden, argumenteert 46 procent 'dat de klanten er niet naar vragen'. De organisatie denkt dat die instelling vanzelf zal verdwijnen, naarmate meer consumenten mobiele betaalvormen gaan gebruiken.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-06T16:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.