Keyware lijft EasyOrder in

Dit artikel delen:

Betaalspecialist Keyware uit Zaventem neemt het Kortrijkse EasyOrder over. Die is vooral bekend voor zijn app waarmee kleine handelaars producten online kunnen verkopen zonder in een eigen webshop te moeten investeren.

EasyOrder maakt een app die een alternatief vormt voor buitenlandse platformen voor e-commerce en m-commerce die nu nog veelal de eerste viool spelen in ons land. Met de overname wil Keyware een centrale betaalhub worden voor zijn klanten, of die hun zaken nu verkopen via internet of via een winkel.

‘De wachtrij in de broodjeszaak vermijden door op voorhand te bestellen en te betalen, of zorgen dat de croissants op zondagochtend klaarstaan wanneer je bij de bakker langsgaat: het is een groot gemak voor de klanten, maar tot nu toe een te dure service voor handelaars’, zegt Keyware-ceo Stéphane Vandervelde. ‘De integratie van een betaalbare app met de bestaande kassa heeft tal van voordelen: de handelaar heeft een beter zicht op zijn bestellingen, de wachtrij wordt gedecimeerd, de betaling van de af te halen goederen of te leveren goederen staan reeds op de rekening, et cetera.’ Keyware wil zo de centrale betaalhub voor zijn klanten worden, of die hun zaken nu verkopen via internet of in de winkel.

Keyware neemt de aandelen van EasyOrder volledig over voor een maximale prijs van zevenhonderdduizend euro, waarvan vijfhonderdduizend euro vast en tweehonderdduizend euro variabel en in schijven, afhankelijk van het resultaat. Van het vaste gedeelte wordt 425.000 euro direct in cash betaald. Het saldo van 75.000 euro wordt betaald in Keyware-aandelen op 30 juni 2017. Keyware wil de investering binnen vijf jaar terugverdienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-10T08:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.