Belfius in zee met Fujitsu voor Sign’IT-technologie

Dit artikel delen:
belfius

Belfius biedt de mogelijkheid om rechtstreeks vanaf de smartphone een zichtrekening te openen. De oplossing steunt op de Sign'IT-technologie van Fujitsu. De Belgische bank claimt de eerste te zijn die deze optie biedt.

Wie dat wil, kan vanaf nu Belfius-cliënt worden door rechtstreeks een zichtrekening te openen in de smartphone-app van de bank. Het is niet meer nodig om daarvoor in een kantoor langs te gaan en papieren te tekenen. De identificatie gebeurt door het scannen en controleren van de elektronische identiteitskaart en door rechtstreeks een handtekening in te geven op het scherm van de smartphone. 

Deze SignIT-oplossing van Fujitsu scant niet alleen het beeld van de handtekening die dan opgenomen wordt in de pdf, maar kan ook, optioneel, de biometrische parameters van de handtekening bijhouden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de snelheid van de stift, het tempo, de druk, de hoek, en zo verder. Al die gegevens vormen een soort 'biometrisch paspoort' van de handtekening.

De gescande handtekening wordt daarna vergeleken met een sample van biometrische afdrukken die de ondertekenaar bij zijn registratieprocedure heeft achtergelaten. De software kan met grote nauwkeurigheid de ondertekenaar identificeren en zo een eventuele fraudepoging voorkomen. De handtekening (beeld en/of de biometrische gegevens) wordt vervolgens opgenomen in het document om bij een toekomstige betwisting een (nieuwe) verificatie mogelijk te maken. 

Volgens Belfius neemt de hele procedure voor het online openen van een rekening niet meer dan vijf minuten in beslag. De elektronische handtekening moet op termijn volledig geïntegreerd worden in alle kanalen van de onderneming, in kantoren, verkooppunten, maar ook via het internet in mobiele situaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-17T14:25:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.