Collibra haalt nog eens 50 miljoen dollar op

Dit artikel delen:

De Brusselse big data-specialist Collibra heeft een nieuwe kapitaalinjectie van vijftig miljoen dollar (omgerekend ruim 46 miljoen euro) gekregen. Dat meldt De Tijd. Het bedrijf heeft sinds de opstart in 2008 al 75 miljoen dollar opgehaald.

De nieuwe kapitaalronde werd geleid door het Amerikaanse Iconiq Capital, dat eerder al geld in Uber pompte. Ook grote namen als Battery Ventures, Dawn Capital, Index Ventures en het Nederlandse Newion Investments staken geld toe. Zo heeft Index Ventures eerder geïnvesteerd in Sonos, Etsy, Facebook, Flipboard en Dropbox. De raad van bestuur van Collibra wordt uitgebreid met Matt Jacobson voor Iconiq Capital. Hij is de ex-ceo van Groupon en een bekende it-investeerder.

Belgisch record

Collibra heeft sinds 2008 al 75 miljoen dollar kapitaal verzameld. Daarmee benadert het bedrijf het Belgische record dat het Gentse Showpad eind vorig jaar neerzette. In september vorig jaar kondigde Collibra al een kapitaalsverhoging van 23 miljoen dollar aan. 

De Brusselse big data-specialist ontwerpt software die bedrijven helpt om big data te verwerken en te beveiligen. Het bedrijf is een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel en heeft kantoren in België, het Verenigd Koninkrijk, Polen en in de Verenigde Staten (New York), waar ook het hoofdkwartier gevestigd is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-18T16:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.