Omzet en winst Econocom stijgen scherp

Dit artikel delen:

De it-integrator Econocom rapporteert een sterke winst- en omzetgroei. Ook voor volgend jaar verwacht het bedrijf de groeispurt te kunnen volhouden.

De geconsolideerde omzet van Econocom klokte af op ruim 2,5 miljard euro, een stijging van 9,5 procent vergeleken met 2015. Alle drie de divisies lieten een mooie organische groei optekenen. Technology Management & Financing ging er met 9,6 procent op vooruit tot 1,25 miljard euro. Services rapporteerde een omzet van 802 miljoen, de omzetstijging van 9,9 procent was vooral aan overnames te wijten. Products & Solutions haalde een omzet van 475 miljoen (+8,6 procent).

De recurrente operationele winst van de groep bedroeg iets meer dan 140 miljoen euro, een stijging van bijna 20 procent. De winstgevendheid van Econocom stijgt dus dubbel zo snel als de omzet. De nettowinst tikte af op 39,6 miljoen euro terwijl dat in 2015 nog 57,8 miljoen euro was. Die daling is te wijten aan eenmalige kosten in verband met de herwaardering van een obligatielening.

Econocom wijst er op dat zijn nettoschuld (185 miljoen) minder dan 1,3 maal de EBITDA bedraagt en dat ondanks significante investeringen (59 miljoen aan overnames en 39 miljoen aan dividenden en een inkoopprogramma voor de eigen aandelen).

Voor 2017 denkt het Econocom-management de sterke cijfers te kunnen vasthouden. Er wordt uitgegaan van een volgehouden organische groei van minstens 5 procent en stijging van de operationele winst met twee cijfers. Die operationele winst zou aldus boven de 150 miljoen moeten uitkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-24T10:25:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.