Payconiq zet voet aan de grond in Luxemburg

Dit artikel delen:
Kassa

Payconiq, de mobiele betaaloplossing van Belfius, ING en KBC, breidt uit naar Luxemburg. Het neemt het Luxemburgse Digicash over, dat door meer dan een kwart van de inwoners van het Groothertogdom wordt gebruikt.

Payconiq kondigt aan dat het naar Luxemburg uitbreidt, door de krachten te bundelen met Digicash Payments SA, het bedrijf achter de Luxemburgse mobiele betaaldienst Digicash. Payconiq wil zo een sterk partnerschap met de banken en winkeliers van Luxemburg vormen en verder bouwen op de inspanningen die de afgelopen jaren zijn gedaan door Digicash. Uiteindelijk moet het platform zo uitgroeien tot de ‘meest geavanceerde mobiele betalingsopstelling in Europa’.

De Luxemburgers zullen in eerste instantie hun vertrouwde Digicash-apps van hun banken kunnen blijven gebruiken. 

‘Het innovatieve werk van banken en de ondernemers achter Digicash zal een belangrijke pijler gaan vormen van het gecombineerde product dat we bouwen’, zegt Payconiq-ceo Duke Prins. ‘Ons doel is om nauw samen te gaan werken met de Digicash-gemeenschap van consumenten, winkeliers en banken. De gezamenlijke filosofie, bedrijfsopstelling en productontwerp vormt een stabiele basis en geeft een goed beeld van een Benelux-partnerschap dat een sterke basis legt voor een Europese toekomst in digitale betalingen.’

Payconiq werd in 2014 bedacht in het ING-innovatiecentrum in Amsterdam. Het systeem is nu enkel in België actief, waar zo’n 35.000 winkels het hun klanten aanbieden. Het bedrijf wil op korte termijn ook naar Nederland uitbreiden. De banken ABN Amro, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS zijn al aangesloten.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-02T13:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.