EU-investering in fintech-startups verdubbeld

Dit artikel delen:
fintech

In Europa werd in het tweede kwartaal van dit jaar twee miljard dollar geïnvesteerd in fintech-startups. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. Toen werd er in Europa in totaal 880 miljoen dollar in fintech-startups gestoken. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport 'Pulse of Fintech' van KPMG. Dat analistenbureau onderzoekt elk kwartaal de investeringen die wereldwijd in fintech worden gedaan.

De onderzoekers concluderen dat het gemiddelde investeringsbedrag in ‘later stage’-startups in de lift zit. Het eerste half jaar van 2017 werd er gemiddeld 10,2 miljoen dollar geïnvesteerd in deze startups die al minimaal twee keer een financiering hebben opgehaald. In 2016 werd gemiddeld 15,9 miljoen dollar in deze later stage-startups geïnvesteerd.

En ook de Europese investeringen in 'early stage'-startups (eerste of tweede investeringsronde) zitten in de lift. Daar steeg de gemiddelde investering van 3,5 miljoen dollar (2016) tot 5,4 miljoen dollar (2017).

Qua sectoren nemen in Europa met name de investeringen in insurtech, technologische vernieuwing in de verzekeringssector, toe.

Wereldwijd

Gekeken naar de investering in fintech wereldwijd, werd in het tweede kwartaal in totaal 8,4 miljard dollar in fintech-startups gestoken. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. Toen werd er in totaal 3,6 miljard dollar geïnvesteerd.

De investeringen vanuit bedrijven, was het eerste half jaar van 2017 goed voor in totaal 3,6 miljard dollar aan investeringen. Dat is 21 procent van de totale investeringen die in de eerste helft van 2017 werden gedaan. In 2016 was dit nog 17 procent.

Vooral Aziatische bedrijven zijn actief met investeringen in fintech-startups. In het tweede kwartaal was het aandeel van bedrijven in Azië 37 procent. In de Verenigde Staten zijn bedrijven goed voor 21 procent en in Europa voor 24 procent.

Waar in Europa het geldbedrag voor later stage-startups toeneemt, gebeurt in de Verenigde Staten het omgekeerde. Daar daalt de gemiddelde investering in de meer volwassen startups van dollar 22 miljoen in 2016 naar dollar tien miljoen in de eerste zes maanden van dit jaar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-07T11:10:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.