Android Pay ook voor KBC-klanten en debetkaarten

Dit artikel delen:
Mobiel betalen

Na BNPParibasFortis gaat nu ook KBC zijn klanten de mogelijkheid geven om betalingen te doen met Android Pay. Ook nieuw is dat je vanaf nu debetkaarten aan het systeem kan toevoegen en niet enkel kredietkaarten.

Zo’n half jaar geleden introduceerde de bank BNPParibasFortis Android Pay in ons land. Nu sluit ook concurrent KBC zich bij het systeem aan. Android Pay maakt contactloze betalingen mogelijk via NFC, als de handelaar een terminal heeft die NFC-compatibel is. Voor bedragen onder de 25 euro moet ook geen pincode worden ingegeven. Het systeem werkt met een gratis app voor Android-smartphones.

Bij de lancering was het enkel mogelijk om kredietkaarten in het systeem in te geven. Nog veel Belgen beschikken echter niet over zo’n kaart en doen hun betalingen met een debetkaart, via Maestro/Bancontact. Vanaf nu zijn ook debetkaarten in te geven als ‘bron’ voor de betalingen.

Android Pay was al beschikbaar in dertien landen voor kredietkaarten, waaronder de V.S., Japan, Polen en Ierland. België is het eerste land ter wereld waar ook debetkaarten kunnen worden gekoppeld.

Ook Google’s rivaal Apple heeft een eigen betaalsysteem ontwikkeld, Apple Pay, maar dat is voorlopig nog niet in ons land beschikbaar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-07T09:29:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.