Blockchain vanuit het niets naar topprioriteit

Dit artikel delen:
Blockchain

Op één jaar tijd is blockchain vanuit het niets een prioriteit geworden voor bedrijven. Dat blijkt uit het jaarlijkse prioriteitenonderzoek van Beltug. Daarnaast blijven veiligheid en GDPR alomtegenwoordig.

Jaarlijks maakt Beltug, de Belgische gebruikersvereniging die de belangen van de ict-beslissers behartigt, een lijst van onderwerpen op waarrond ze het komende jaar kan werken. Deze lijst wordt vervolgens naar alle leden gestuurd, die hierop kunnen aanduiden welke thema’s zij als prioriteit zien en waar zij van wakker liggen. Dit jaar werd een lijst van 35 onderwerpen opgesteld die door 276 respondenten werd ingevuld.

‘Workable security’ is in het lijstje de absolute nummer één, het wordt door 43,5 procent van de bedrijven aangeduid als prioriteit. Daarna volgen ‘Blockchain’ (36,8 procent) en ‘Smart Collaboration’ (33,7 procent ). ‘Who owns data’ scoort ook 33,7 procent en wordt op de voet gevolgd door ‘IoT-security’ (33,1 procent).

‘Dit jaar kunnen we niet om één vaststelling heen’, zegt Danielle Jacobs, directeur van Beltug. ‘Blockchain, dat vorig jaar niet eens onze prioriteitenlijst haalde, is nu meteen opgerukt naar een top-positie in de algemene lijst. Enkel ‘workable security’ en bewustmaking van werknemers rond beveiliging scoort nog hoger als prioriteit over alle profielen heen. Het illustreert wat we allemaal hebben kunnen vaststellen: dit jaar werd bijzonder veel gepraat over het grote potentieel van blockchain, daarom willen onze leden graag weten hoe deze technologie voor hen van nut kan zijn.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-26T12:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.