Netlog-oprichters introduceren cryptocoin-app

Dit artikel delen:
Bitcoin

Lorenz Bogaerts en Toon Coppens, het duo dat het sociale netwerk Netlog oprichtte en daarna de datingsite Twoo en de immowebsite Realo, hebben een app ontwikkeld om in virtuele munten te beleggen. Dat schrijft De Tijd. Het bedrijf er achter kreeg de naam Opus Labs.

Opus Labs (waar ook Netlog-pionier Nicolas Van Eenaeme bij betrokken is) wil inspelen op de recente hype rond virtueel geld, digitale munten en cryptocoins. De app van het nieuwe bedrijf, die Delta-Cryptocoin Portfolio werd gedoopt, moet het voor beleggers in dat soort munten gemakkelijker en overzichterlijker maken om hun beleggingen te beheren. Tot nog toe gebeuren zulke investeringen meestal via verschillende platformen, wat lastig op te volgen is.

De nieuwe app draait ook zelf op blockchain-technologie, de basistechnologie die ook de meeste digitale munten aandrijft. Het bedrijf zegt dat deze nieuwe app nog maar een eerste stap is en dat ze veel verder willen gaan dan enkel portfoliobeheer.

De nieuwe app is gratis te downloaden voor Android en iPhone en ondersteunt momenteel transacties in meer dan tweeduizend cryptomunten. Ook beleggingen in ico’s (initial coin offerings, eigen munten die door bedrijven worden uitgegeven als investeringsmogelijkheid) kunnen via de app getraceerd worden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-06T13:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.