Managed hosting door True

Netlog-oprichters introduceren cryptocoin-app

 

Bitcoin

Lorenz Bogaerts en Toon Coppens, het duo dat het sociale netwerk Netlog oprichtte en daarna de datingsite Twoo en de immowebsite Realo, hebben een app ontwikkeld om in virtuele munten te beleggen. Dat schrijft De Tijd. Het bedrijf er achter kreeg de naam Opus Labs.

Opus Labs (waar ook Netlog-pionier Nicolas Van Eenaeme bij betrokken is) wil inspelen op de recente hype rond virtueel geld, digitale munten en cryptocoins. De app van het nieuwe bedrijf, die Delta-Cryptocoin Portfolio werd gedoopt, moet het voor beleggers in dat soort munten gemakkelijker en overzichterlijker maken om hun beleggingen te beheren. Tot nog toe gebeuren zulke investeringen meestal via verschillende platformen, wat lastig op te volgen is.

De nieuwe app draait ook zelf op blockchain-technologie, de basistechnologie die ook de meeste digitale munten aandrijft. Het bedrijf zegt dat deze nieuwe app nog maar een eerste stap is en dat ze veel verder willen gaan dan enkel portfoliobeheer.

De nieuwe app is gratis te downloaden voor Android en iPhone en ondersteunt momenteel transacties in meer dan tweeduizend cryptomunten. Ook beleggingen in ico’s (initial coin offerings, eigen munten die door bedrijven worden uitgegeven als investeringsmogelijkheid) kunnen via de app getraceerd worden. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6219240). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×