Managed hosting door True

Contactloos betalen met nfc-app van Bancontact

Dit artikel delen:
contactless payment 2

Met de mobiele app van Bancontact is het voortaan mogelijk om contactloos te betalen. Het volstaat om de smartphone langs de betaalterminal te houden. Voor kleine bedragen is ook geen pincode meer nodig.

De nieuwe technologie werkt via Near Field Communication of NFC. De NFC-chip in de smartphone maakt een verbinding met het magnetische veld rond de betaalterminal, waarna de betaalgegevens uitgewisseld worden. De Bancontact-app wordt ondersteund door twintig banken en is beschikbaar voor 99 procent van alle Bancontact-kaarthouders in België.

De technologie is wel enkel beschikbaar voor smartphones die een NFC-chip hebben en op het Android-besturingssysteem draaien. Met een iPhone is het systeem niet bruikbaar, omdat Apple de NFC-chip van al zijn toestellen afschermt.

Meer dan twee derde van de betaalterminals in België ondersteunt reeds de NFC-technologie. Tegen 2018 zouden alle terminals in het land contactloos betalen moeten aanbieden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Top. Tot de Bancontact app besluit niet te werken omdat je de Developer Options aan hebt staan op je Android toestel.

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.