Managed hosting door True

Contactloos betalen met nfc-app van Bancontact

 

contactless payment 2

Met de mobiele app van Bancontact is het voortaan mogelijk om contactloos te betalen. Het volstaat om de smartphone langs de betaalterminal te houden. Voor kleine bedragen is ook geen pincode meer nodig.

De nieuwe technologie werkt via Near Field Communication of NFC. De NFC-chip in de smartphone maakt een verbinding met het magnetische veld rond de betaalterminal, waarna de betaalgegevens uitgewisseld worden. De Bancontact-app wordt ondersteund door twintig banken en is beschikbaar voor 99 procent van alle Bancontact-kaarthouders in België.

De technologie is wel enkel beschikbaar voor smartphones die een NFC-chip hebben en op het Android-besturingssysteem draaien. Met een iPhone is het systeem niet bruikbaar, omdat Apple de NFC-chip van al zijn toestellen afschermt.

Meer dan twee derde van de betaalterminals in België ondersteunt reeds de NFC-technologie. Tegen 2018 zouden alle terminals in het land contactloos betalen moeten aanbieden. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6231685). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Top. Tot de Bancontact app besluit niet te werken omdat je de Developer Options aan hebt staan op je Android toestel.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.