Managed hosting door True

Belfius lanceert universele bank-app

Dit artikel delen:
Bank

Bankverzekeraar Belfius lanceert als eerste in ons land een universele bank-app. Klanten kunnen vanaf volgend jaar vanuit de app ook verrichtingen doen bij concurrerende banken. Dat schrijft De Tijd.

Wie klant is bij Belfius, maar ook een rekening heeft bij pakweg KBC of ING, hoeft vanaf volgend jaar enkel maar de Belfius-app  te installeren om al die rekeningen te beheren. Ook het saldo en de historiek van die rekeningen zullen beschikbaar zijn in de Belfius-app.

Belfius is daarmee de eerste bank die op de nieuwe, Europese PSD II-richtlijn springt. Die bepaalt dat ook ‘derde partijen’ vanaf begin volgend jaar toegang moeten krijgen tot rekeninggegevens van een bankklant als die klant daarvoor toestemming geeft. Zo’n derde par­tij kan bijvoorbeeld een win­kel­ke­ten, fin­tech­spe­ler of een an­de­re bank zijn.

Belfius hoopt op die manier het enige aanspreekpunt te zijn voor zijn klanten, waardoor concurrerende banken het contact met die klant dreigen te verliezen. Belfius zegt de re­ke­ning­ge­ge­vens van an­de­re ban­ken vol­gens de­zelf­de stren­ge pri­va­cy­re­gels als de eigen klan­ten­da­ta te be­he­ren. Klanten zullen de centralisatie van de rekeninggegevens ook op elk moment kunnen stopzetten.

Belfius heeft met zijn app wel de Belgische primeur, maar niet de mondiale. In het V.K. is er al Yolt, een fin­tech­doch­ter van ING, die re­ke­nin­gen en kre­diet­kaar­ten bij ver­schil­len­de ban­ken kan beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.