Benelux-initiatief blockchain uit de startblokken

Dit artikel delen:
Blockchaininitiatief Benelux

V.l.n.r.: Frans van Ette (Coalitie Manager van de Dutch Blockchain Coalition), Dave Remue (Programma Manager bij B-Hive) en Alex Panican (Hoofd Partnerships en Ecosystemen bij Lhoft Foundation) ondertekenen het memorandum.

B-Hive, de Luxembourg House of Financial Technology (Lhoft) en de Dutch Blockchain Coalition hebben een 'memorandum of understanding' ondertekend over een samenwerking rond blockchaintechnologie. De drie partijen gaan in eerste instantie een samenwerking voor de duur van een jaar aan.

Onder het memorandum gaan de drie organisaties kennis over blockchain uitwisselen en samen internationale en Europese standaarden uitwerken. Er zullen ook praktijkzaken uit verschillende sectoren uitgepikt worden om mee samen te werken en er wordt kennis uitgewisseld over identity management. Dat laatste gebeurt volgens de principes van een ‘self sovereign identity’, het concept dat burgers en bedrijven de regie hebben over hun eigen identiteit zonder afhankelijk te zijn van een centrale autoriteit.

Het document werd tijdens een bijeenkomst van de Europese Commissie in Brussel ondertekend door Dave Remue (Programma Manager bij B-Hive), Alex Panican (Hoofd Partnerships en Ecosystemen bij Lhoft Foundation) en Frans van Ette (Coalitie Manager van de Dutch Blockchain Coalition).

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) is een publiek-privaat samenwerking met als doel een digitaal uitwisselingssysteem voor overheden, bedrijven en burgers mogelijk te maken waarin vertrouwen, veiligheid en rechtmatigheid de uitgangspunten zijn. B-Hive is een Europees fintech-platform waarin grote banken, verzekeraars en spelers in de infrastructuurmarkt deelnemen. De stichting Lhoft, ten slotte, is een publiek-privaat initiatief dat technische innovatie voor de Luxemburgse financiële sector stimuleert

‘We zijn enthousiast over deze Benelux blockchain-alliantie’, zegt Dave Remue. ‘Het biedt ons een structuur om op een grotere schaal lessen uit te wisselen over blockchainprojecten. We kijken vooruit naar de praktijkzaken die effect hebben over sectoren en landsgrenzen heen en waarin innovatieve startups en scale-ups samenwerken met gevestigde organisaties.’
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-21T17:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.