Crypto-startup Keyrock haalt 900.000 euro op

Dit artikel delen:
Bitcoin

Keyrock, een Belgische startup die financiële diensten verleent in het ecosysteem rond cryptogeld heeft negenhonderdduizend euro ingezameld in een kapitaalronde geleid door Volta Ventures. Het bedrijf is gevestigd in Brussel en heeft zeven medewerkers.

Het Brusselse Seeder Fund, het Luxemburgse TNN Capital en twee ervaren crypto-investeerders hebben aan de investeringsronde deelgenomen, zo schrijft het bedrijf in een persbericht.

De technologie van Keyrock moet cryptomarkten stabieler en veiliger maken en meer vertrouwen scheppen tussen de verschillende partijen die erop actief zijn. Het moet een antwoord bieden op onduidelijke overschrijvingsmechanismen, weinig regulering, onbestaande beperking op het uitbrengen van nieuwe munten en een tekort aan financiële dienstverlening. Ook de wildgroei aan munten en beurzen resulteert volgens de startup in een gebrek aan liquiditeit, markt-inefficiënties en zelfs mogelijkheid tot marktmanipulatie.

Keyrock wil een financiële infrastructuur uitbouwen die de relaties tussen belangrijke investeerders, token-uitgevers en beurzen ondersteunt. Het is aan dezelfde tokenuitgevers en beurzen dat Keyrock zijn liquiditeitsverschaffings- en marktdiensten verschaft.

Met de investering wil Keyrock zijn ontwikkeling versnellen. ‘We zijn enthousiast om Volta Ventures, Seeder Fund, TNN Capital en de andere business angels aan onze zijde te hebben bij onze missie om een stabielere cryptocurrencymarkt te creëren’, zegt ceo Juan David Mendieta. ‘We zijn ervan overtuigd dat blockchain een grote invloed heeft op de toekomst en geloven dat de cryptocurrency markt essentieel blijkt in de wereldwijde adoptie van deze technologie. Zoals alle markten heeft de cryptomarkt nood aan transparantie en stabiliteit, maar ook aan een sterke infrastructuur die positief en veilig is voor iedereen die er deel van uitmaakt. Keyrock wil hierin een actieve rol spelen door die industrie te helpen om stabieler te worden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-26T11:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.