IBM neemt fintech-specialist Armanta over

Dit artikel delen:
fintech

IBM heeft de Amerikaanse startup Armanta ingelijfd, dat aggregatie- en analyticssoftware levert aan financiële instellingen. Met het Armanta-platform kunnen die data in bijna realtime aggregeren uit verschillende systemen.

De software van Armanta brengt voor banken en andere financiële spelers heel wat voordelen mee, schrijft Big Blue. Het helpt hen betere beslissingen te nemen en beter te voldoen aan compliance-voorschriften. Het uitgespaarde geld kan zo ingezet worden voor echt innovatie.

Met de combinatie Armanta-IBM kunnen gebruikers regelgevende mandaten beter beheren door een gemeenschappelijke aggregatie en rapportage, eventueel bovenop bestaande analysesystemen. Armanta kan ook complexe analyses en ‘what if’-scenario’s visualeren in een sandbox-omgeving.

IBM en Armanta werken al enkele jaren samen om software te ontwikkelen die aan financiële risicoanalyse doet. Die samenwerking gaf IBM de mogelijkheid om snel nieuwe aanbiedingen voor klanten te ontwikkelen. IBM wil de Armanta-activiteiten integreren als onderdeel van de Watson Financial Services-portefeuille. Watson is IBM’s ai-platform.

De financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-15T09:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.