Worldline neemt Six Payment Services over

Dit artikel delen:
Worldline terminal pinbetalingen

Worldline, de Franse specialist in betaalsystemen, neemt de betalingsactiviteiten over van het Zwitserse Six. Worldline betaalt daar zo’n 2,3 miljard euro voor.

Door de deal wordt Six eigenaar van 27 procent van Worldline. Het belang van eigenaar Atos zakt van 70 naar 51 procent. Six heeft zowat zestienhonderd mensen in dienst en is aanwezig in zes landen. Het bedrijf heeft al verschillende acquisities achter de rug, onder meer van het Oostenrijkse Paylife in 2013 en Cetrel in Luxemburg in 2014. In 2017 ging het allianties aan met het Duitse VÖB-ZVD en met zijn Zwitserse concurrent Aduno. De Zwitsers bedienen zowat 210.000 bedrijven en bedrijfjes bij het betaalverkeer, waarmee het een van de meest succesvolle niet-bancaire spelers is. Daarnaast is het moederbedrijf ook vooral bekend als de uitbater van de beurs van Zurich.

‘De strategische overeenkomst tussen Six en Worldline is van fundamenteel belang voor de Europese betaalindustrie’, zegt Thierry Breton, ceo van Worldline. ‘Ik ben vereerd dat Worldline door Six werd uitgekozen, na een bijzonder competitief proces, als de juiste partner om mee samen te gaan.’

De nieuwe alliantie denkt in 2019 een gecombineerde omzet van zo’n 2,3 miljard euro te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-16T10:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.