Ibanfirst is fintech scale-up van het jaar

Dit artikel delen:
Winnaar

Het online betalingsplatform Ibanfirst is verkozen tot ‘Fintech Scale-up van het Jaar’ tijdens de jaarlijkse Fintech Belgium Summit in Brussel. Ibanfirst, dat via zijn online platform bedrijven toestaat betalingen en transacties uit te voeren in vijfentwintig buitenlandse valuta aan real-time wisselkoersen, won de award na een pitch battle tegen andere fintech-bedrijven.

Met de ‘Fintech Scale up van het Jaar’-award erkent Fintech Belgium Ibanfirst's sterke groei in de laatste jaren. Sinds 2016 groeide het aantal medewerkers van Ibanfirst van zestien naar negentig en zal het zijn omzet in 2018 ongeveer verdubbelen in vergelijking met 2017. Dit jaar opende het in Brussel gevestigde bedrijf ook een kantoor in Antwerpen.

Ibanfirst werd opgericht in 2013 en ontving in 2017 al een ‘Financial Innovation’ award en werd recent genomineerd als één van Deloitte’s ‘Technology Fast 50’ in 2018. Het maandblad Management Team vermeldde bovendien in September 2018 Ibanfirst als een van de tien fintechs om in het oog te houden.

‘Door in te spelen op de technologische revolutie kunnen wij voor bedrijven via ons betalingsplatform een reëel alternatief vormen voor een dienst die voordien alleen weggelegd was voor banken: betalingen en transacties in buitenlandse valuta’, zegt ceo Patrcik Mollard. ‘Bedrijven besparen door ons niet alleen geld uit, ze weten ook precies hoeveel ze moeten betalen, wat bij banken niet altijd het geval is.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-25T10:03:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.