Apple Pay komt dan toch naar België

Dit artikel delen:

De geruchtenmolen over de komst van Apple’s betaaldienst Apple Pay was al enkele keren opgestart, maar nu lijkt het dan toch menens te worden. Apple Pay zou ‘binnenkort’ in ons land gelanceerd wordt, zo weet De Tijd, met de bank BNPParibasFortis als lanceringspartner.

Apple Pay is een digitale portemonnee waar iPhone-gebruikers betaal- en kredietkaarten aan kunnen toevoegen. Om bijvoorbeeld in een winkel te betalen, moeten gebruikers dan enkel hun telefoon tegen de betaalterminal houden. Bij bedragen onder de 25 euro is de betaling dan klaar. Hogere bedragen moeten nog bevestigd worden met een vingerafdruk of gezichtsscan. Apple noch BNPParibasFortis wilde commentaar kwijt over een Belgische lancering. Pas na enkele maanden zou het systeem voor andere banken ter beschikking komen.

Klanten van Fortis kunnen hun bancontactkaarten aan de dienst toevoegen en hun Visa- en MasterCard-kaarten. Ook die van dochterbanken Hello Bank en Fintro worden geaccepteerd. De lancering in België was duidelijk geen prioriteit voor Apple, want het systeem zag al in oktober 2014 het levenslicht in de VS. Ondertussen is het al in bijna dertig landen beschikbaar, waaronder Frankrijk, Spanje, Rusland, Polen en Japan. Het systeem neemt de handschoen op tegen Android Pay dat begin vorig jaar in België beschikbaar kwam.

Ook over introducties van Apple Pay in Nederland doen voortdurend geruchten de ronde, maar ook daar is er nog geen formele aankondiging gebeurt. Apple Pay was in Nederland even beschikbaar via Bunq, via een omweg, maar die omweg werd door Apple in maart van dit jaar geblokkeerd.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-31T10:53:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.