B-Hive in zee met Britse accelerator Velocity

Dit artikel delen:

Het Brusselse fintech ecosysteem B-Hive heeft zopas een overeenkomst ondertekend met Velocity, de fintech innovatiehub en accelerator van The Investment Association (IA). Het akkoord moet de toekomstige samenwerking tussen het Londense en Brusselse fintech-ecosysteem veiligstellen en verder uitbouwen.

The Investment Association (IA) is een Brits handelsorgaan dat investeringsmaatschappijen wereldwijd vertegenwoordigd. De leden van IA beheren gezamenlijk miljarden Ponden in naam van klanten in het V.K. en de rest van de wereld. Door deze overeenkomst worden zij gelinkt met B-Hive en het Brusselse ecosysteem, met de bedoeling elkaar te versterken op het vlak van innovatie en ook internationaal sterker te staan.

Als onderdeel van de overeenkomst delen Velocity en B-Hive kennis en expertise over technologische trends en werken ze samen aan evenementen en trainingen, en pakken ze gemeenschappelijke innovatie-uitdagingen aan. Het partnerschap betekent een belangrijke mijlpaal in de groei van Velocity. Sinds de officiële lancering in oktober vorig jaar is Velocity al uitgegroeid tot een innovatiecentrum in de asset management-industrie. In de afgelopen zes maanden trok het naar eigen zeggen meer dan tachtig fintechs aan.

‘Ik ben verheugd om deze nieuwe samenwerking met B-Hive aan te kondigen’, zegt Peter Harrison, group chief executive, Schroders en voorzitter van de IA Board. ‘Velocity heeft zich gevestigd als het ontmoetingspunt tussen de fintechbedrijven en de asset management-industrie in het Verenigd Koninkrijk. De pan-Europese samenwerking met B-Hive zal nieuwe deuren openen voor het bevorderen van innovatie, wat onze leden en ook de spaarders en investeerders ten goede zal komen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-11T08:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.