ING FinTech Village start met vierde lichting startups

Dit artikel delen:
Bank

FinTech Village, de fintech-incubator van de bank ING, is zopas met de vierde editie van zijn programma gestart. Van de 121 kandidaten die zich aanmeldden werden zeven nieuwe startups geselecteerd, al gaat het dit jaar vooral om scale-ups.

De zeven geselecteerde kandidaten krijgen de kans om vier maanden lang samen met hun sponsor te werken aan de uitvoering van een proof of concept in een bankomgeving. Naast deze opportuniteit krijgen ze ook toegang tot ‘Master Classes’ en een reeks van mentoren die hen gaan helpen hun bedrijf uit te bouwen. De samenwerking kan ook leiden tot een commercieel partnerschap met ING, wat in het verleden het geval was voor meerdere start-ups die deelgenomen hebben aan het programma.

Dit jaar werden de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan het programma ietwat aangepast. ING wilde namelijk iets meer scale-ups bereiken, om de kans te vergroten dat de innovaties snel toepasbaar zijn op grote schaal.

De geselecteerde startups komen uit verschillende landen. Het Britse Exate biedt een privacy- en gegevensbeschermingsoplossing die zorgt voor een geautomatiseerde 'paspoortcontrole' wanneer gegevens in een applicatie worden ingevoerd. Dit maakt het mogelijk om veilig gebruik te maken van cloud-gebaseerde applicaties en applicaties van derden, en om te voldoen aan privacyregels (inclusief GDPR). Het Duitse Finux biedt de gebruiker een holistisch overzicht van eender welke onderneming door koppeling en interpretatie van bedrijfsrekeningen en boekhouding, in combinatie met publiek beschikbare informatie.

Minna Technologies uit Zweden heeft een platform voor het beheer van abonnementen ontwikkeld. Het geeft de gebruiker een duidelijk overzicht van alle lopende abonnementen door zijn banktransacties te analyseren. Minna stelt klanten ook in staat om bestaande abonnementen op te zeggen en om betere alternatieven te vinden voor energie-, mobiele, breedband-, verzekerings-, bank en nog veel meer producten. SPIN Analytics uit het V.K. zorgt voor kredietrisicobeheer door voorspellende analyses, artificiële intelligentie en machinaal leren toe te passen op big data. Voor financiële instellingen en bedrijven wordt het zo eenvoudiger om hun kredietrisicobeheer te verbeteren en te automatiseren.

Het Amerikaanse Stride.ai gebruikt artificiële intelligentie en NLP (neurolinguïstieke programmatie) om een platform te bieden dat de ontwikkeling en implementatie van intelligente applicaties op bedrijfsniveau mogelijk maakt. Zo worden vaak terugkerende, complexe taken binnen financiële instellingen geautomatiseerd. Tookitaki uit Singapore levert software die duurzame complianceprogramma's voor financiële dienstverleners creëert. Ze leveren oplossingen voor de naleving van wet- en regelgeving die steunen op machinaal leren en die controleerbaar, schaalbaar en actiegericht zijn.

Het Britse ZoneFox ten slotte, helpt organisaties over de hele wereld om hun bedrijfskritieke gegevens te beschermen tegen bedreigingen van binnenuit. De technologie maakt zichtbaar wie, wat, waar en wanneer data manipuleerde, door gebruikersgedrag en datastromen te monitoren. Daarbij wordt gewaarschuwd wanneer een afwijkende of kwaadaardige activiteit wordt vastgesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-11T14:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.