EquensWorldline voegt biometrie toe aan beveiliging

Dit artikel delen:
Biometrie

EquensWorldline voegt vingerafdruk- en gezichtsscanmogelijkheden toe aan zijn Trusted Authentication-oplossing. Die biedt de mogelijkheid om haar klanten op een veilige manier aan online bankieren te laten doen.

De toevoeging van vingerafdrukken en gezichtsscans om gebruikers te identificeren verhoogt het veiligheidsniveau van Trusted Authentication en maakt dat banken in regel zijn met de technische standaarden van de PSD2- en FIDO-regelgeving.

Trusted Authentication bestaat al enkele jaren en biedt een antwoord op de vraag van banken, overheden en organisaties naar sterke authenticatie via smartphone en computer. Het systeem beveiligt nu meer dan tien miljoen transacties per maand. Tweestapsauthenticatie was ook al aanwezig in de software.

‘Door biometrische features toe te voegen, is onze oplossing klaar voor de toekomst’, zegt Wolf Kunisch, coo bij EquensWorldline. ‘Dit wil echter niet zeggen dat we al klaar zijn, integendeel. In deze snel veranderende industrie is innovatie de sleutel. We zoeken dus voortdurend naar nieuwe manieren om de gebruikservaring te verbeteren en ook om de veiligheid van de betaaloplossingen van onze klanten en hun klanten te verhogen.’

Later dit jaar wil EquensWorldwide ook een browserversie van Trusted Authentication uitbrengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-05T09:06:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.