Immoweb lanceert woonverzekering op blockchain

Dit artikel delen:
Blockchain

De vastgoedwebsite Immoweb lanceert een eigen digitale woonverzekering voor huurders. Door gebruik te maken blockchain-technologie moet de verzekering veilig en tegelijk ook transparant zijn, zegt Immoweb.

Immoweb ontwikkelde de nieuwe verzekering samen met Qover, partner in geavanceerde technologie, en met Baloise Insurance, specialist in risicobeheer. Het is niet voor het eerst dat Immoweb de blockchain inzet. Ook bij Homestamp.io, de applicatie van Immoweb voor certificering van plaatsbeschrijvingen, worden al gegevens opgeslagen in de blockchain. Met deze technologie voorziet de gebruiker zijn schadeaangifte en de bijbehorende documenten van een datumvermelding. Zo wordt de informatie dan op transparante, beveiligde, autonome en duurzame wijze opgeslagen. Ook de blockchain-applicatie werd ontwikkeld in samenwerking met de mediagroep Axel Springer, digitale topspeler in Europa, waarvan Immoweb deel uitmaakt.

Voor de uitwerking van het nieuwe product deed Immoweb begin dit jaar onderzoek naar de woonverzekering van zo'n zevenhonderd huurders. Uit deze studie bleek dat negentig procent van de huurders al een woonverzekering had afgesloten. De helft van de huurders die een dergelijke verzekering hadden, wisten echter niet wat ze precies inhield, kenden de naam van hun verzekeraar niet en gaven er dus de voorkeur aan zich tot een makelaar of een bankverzekeraar te wenden.

Immoweb werkt ook aan een eigen hypotheeklening. Daarvoor heeft het een aanvraag ingediend bij de financiële toezichthouder FSMA. Voor het ontwikkelen van de nieuwe financiële producten werd een dochtermaatschappij opgericht (Financial Services) die met drie miljoen euro kapitaal werd gespijsd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-18T11:15:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.