Internetbank N26 tankt 470 miljoen dollar bij

Dit artikel delen:

De van oorsprong Duitse internetbank N26 heeft nieuwe een kapitaalsinjectie van 470 miljoen dollar achter de rug. Het waren de bestaande aandeelhouders die voor het extra geld zorgden.

Deze kapitaalsronde waardeert de internetbank op 3,5 miljard dollar, waardoor het bedrijf meteen bij de meest waardevolle startups in Europa behoort. De fondsen zullen gebruikt worden om verdere internationale expansie mogelijk te maken, vooral in Europa, Brazilië en de Verenigde Staten, het team te laten groeien en later dit jaar extra functies uit te rollen. Zo komt er binnenkort een nieuwe feature die ‘Shared Spaces’ werd gedoopt. Daarmee kunnen klanten een rekening delen met maximaal tien personen, bijvoorbeeld wanneer verschillende mensen samen een flat huren.

Momenteel werken zo’n 1.300 mensen voor N26, in de laatste twaalf maanden is het personeelsbestand bij de bank ongeveer verdriedubbeld. Desondanks staan er nog heel wat vacatures open in de kantoren in Berlijn, New York, Barcelona, Wenen en Sao Paolo. De bank werd in januari 2015 gelanceerd en heeft nu ongeveer 3,5 miljoen klanten in 24 Europese landen. Maandelijks worden zo’n zestien miljoen transacties verwerkt. In de VS is N26 sinds vorige week actief.

Bij de investeerders behoren onder andere Insight Venture Partners, GIC, Tencent, Allianz X, Valar Ventures van Peter Thiel, Earlybird Venture Capital en Greyhound Capital. Tot op heden heeft N26 meer dan 670 miljoen dollar opgehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-18T10:04:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.