Rijkste Fransman investeert via België in crypto

Dit artikel delen:

Bernard Arnault, momenteel de rijkste Fransman, handelt via ons land in cryptovaluta als bitcoin, ripple en ethereum. Arnault maakt ook actief gebruik van blockchain.

Arnault, wiens vermogen op 68 miljard euro wordt geschat, heeft in België een vennootschap opgericht. Hiermee zal hij in cryptomunten handelen.

De Fransman, bekend van het luxe-concern Louis Vuitton Moët Hennessy, is een van de oprichters van Abesix Belgique, een nieuwe vennootschap gevestigd in Brussel. Volgens de statuten ervan gaat die actief zijn in de aan- en verkoop van en advies over cryptomunten. Het bericht staat in De Tijd.

De Franse miljardair deed eerder een beroep op blockchain om bepaalde luxeproducten van zijn groep te beschermen tegen namaak.

Verwijzing naar crypto

In de oprichtingsakte van van Abesix Belgique wordt verwezen naar een waaier van munten waaronder de bitcoin, bitcoin cash, ethereum, ripple, litecoin en dogecoin.

Waarom Arnault zich met een Belgische vennootschap op cryptomunten wil storten, is onduidelijk. Al blijft het opmerkelijk dat ook gevestigde captains of industry zich met de handel van crypto willen inlaten.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-28T12:00:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.