App van CCV bundelt belangrijkste betaalmethodes

Dit artikel delen:

Betaalprovider CCV heeft met Tap & Go een app gemaakt die de belangrijkste (mobiele) betaalmethodes via een platform bundelt. Voor gebruikers is de app gratis, de handelaren betalen wel transactiekosten. Vanaf donderdag is de software te downloaden.

De app zal niet meteen alle betaalmethoden aanbieden. In een eerste fase worden Bancontact QR-betalingen aanvaard, maar CCV wil het aanbod snel uitbreiden. ‘Vaak starten handelaren eerst met het aanvaarden van mobiele Bancontact betalingen. Na verloop van tijd willen ze ook andere betaalmethoden aanbieden, zoals Payconiq of het Chinese Alipay’, zegt Sam Arckens, CCO van CCV. ‘Met de nieuwe app kunnen ze binnenkort álle belangrijke betaalmethodes aanvaarden en moeten ze niet telkens opnieuw op zoek naar een oplossing.’

Het Ieperse bedrijf wil na verloop van tijd ook gewone kaartbetalingen mogelijk maken via de app en dus zowel QR- als kaartbetalingen aanvaarden.  De CCV-app is dus geen nieuwe betaalmethode, maar een platform dat de bestaande betaalmethodes bundelt. Wat Tap & Go app verder onderscheidt, is dat de handelaar zelf het bedrag invoert in de CCV app en niet de consument. 

Concrete klantengroepen waarop de nieuwe app zich richt, zijn handelaren die veelal jonge klanten over de vloer krijgen en die nog niet willen investeren in een betaalterminal. ‘Denk aan jeugdhuizen, handelaren in studentenbuurten, sportverenigingen…”, zegt Arckens.

Daarnaast is de app ook een oplossing voor die handelaren die op locatie verkopen en daarvoor een goedkoop cash alternatief zoeken, zoals thuisleveringen, organistoren van home-party’s, pop-up bars. Tot slot moet de software ook online handelaren aanspreken die ook af en toe fysieke verkoopmomenten organiseren.

De nieuwe app vervangt (nog) niet de klassieke betaalterminal, benadrukt Arckens nog. ‘Onze visie is dat handelaren de consument moeten volgen en de betaalmethodes moeten aanbieden waarmee de consument wil betalen. Die consument wil vandaag vooral nog met de kaart betalen: de betaalterminal is dus nog niet dood. Er is echter een steeds grotere groep die ook met de smartphone wil betalen: daar spelen we nu op in met deze app.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-08T16:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.