TreasurUp haalt KBC binnen als klant

Dit artikel delen:

De Nederlandse fintech-startup TreasurUp heeft KBC aan boord gehaald als klant. KBC zal het treasury-platform van TreasurUp, om wisselkoersrisico’s in te dekken, onder zijn eigen naam gaan aanbieden.

Via het platform van TreasurUp kunnen bedrijven wisselrisico’s indekken, betalingen verwerken en hun liquiditeit in de gaten houden. KBC wil het platform aanbieden aan middelgrote bedrijven. Als de lancering in België een succes is, wordt uitbreiding overwogen naar internationale markten waar KBC ook actief is. 

TreasurUp heette vroeger EasyTrade en is nu onderdeel van de Rabobank. De stichters waren winnaars van de Moonshot-innovatiecampagne die de bank in 2016 uitschreef. Daarbij konden werknemers aan eigen projecten werken. 

Het bedrijf is met een aantal andere grote banken in gesprek, zegt ceo Niels van Daatselaar en wil op korte termijn een spin-off van de bank worden. ‘Als een onafhankelijk entiteit kunnen we sneller bewegen, wat in deze markt noodzakelijk is’, aldus Van Daatselaar. 

In het Financieele Dagblad zegt de oprichter dit jaar zo’n 3,5 à vier miljard euro te gaan verwerken voor tweeduizend klanten. Veel daarvan zijn kleine bedrijven en niet de grote banken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-03T11:13:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.